20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCristiano Bergodi, înaintea debutului în Giulești: „Ar fi cel mai mare vis...

Cristiano Bergodi, înaintea debutului în Giulești: „Ar fi cel mai mare vis să câştig titlul de campion cu Rapid”

Noul antrenor al Rapidului, Cristiano Bergodi, a declarat, înaintea primului meci din noul sezon al Ligii 1, că i s-ar îndeplini cel mai mare vis dacă ar câştiga titlul de campion al României cu gruparea giuleşteană.

„Mâine începe (n.r. – vineri, 14 iulie) un campionat foarte important pentru toată lumea. Iar dorinţa noastră este aceea de a face ceva important. Rapid e un brand şi am ambiţia ca antrenor de a face ceva foarte, foarte important aici. Ar fi cel mai mare vis să câştig titlul de campion cu Rapid. Cred însă că mai devreme sau mai târziu merit şi eu un titlu. Am fost aproape cu Universitatea Craiova, iar acea înfrângere cu CFR Cluj în meciul decisiv mi-a rămas în gât. Atunci nu s-a jucat cu suporteri, pentru că era altceva cu 30.000 de oameni în tribune pe ‘Ion Oblemenco’. Deci am fost aproape, dar sper să câştig titlul cu Rapid. Eu sunt mândru că sunt antrenorul care a câştigat ultimul trofeu cu Rapid, Supercupa în 2007”, a afirmat tehnicianul italian.

În meciul cu Sepsi OSK, noul antrenor a subliniat că îl interesează foarte mult rezultatul final şi mai puţin jocul, deoarece a fost instalat de doar 4 zile la Rapid şi nu a putut pregăti aproape nimic din ceea ce doreşte de la jucătorii săi.

„Întâlnim fosta mea echipă, pe care o cunosc foarte bine. Adevărat este că şi foştii mei jucători ştiu tot despre mine, mă refer la cum pregătesc eu meciurile. Deci şi ei mă cunosc foarte, foarte bine. Noi vom încerca însă să jucăm ceea ce trebuie. Adică mâine cu Sepsi contează rezultatul mai mult decât jocul. Asta pentru că sunt doar 4 zile de când am venit la Rapid în locul unui antrenor care în cantonamentul din vară a pregătit altceva. Deci nu va fi uşor, aşa că e foarte important să câştigăm cele trei puncte. Eu sunt însă încrezător şi pozitiv mereu. Ar fi extraordinar să începem cu dreptul acest campionat care se anunţă foarte dificil. În cele 4 zile de când am venit băieţii au dat totul, dar nu am făcut aproape nimic din ceea ce gândesc eu şi ce vreau eu la o echipă, mă refer la stil de joc şi tot ce trebuie. Însă băieţii au fost receptivi”, a menţionat Bergodi.

Rapid întâlneşte, astăzi, de la ora 21:30, pe Stadionul Giuleşti, formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, într-o partidă contând pentru prima etapă a Ligii 1, ediţia 2023-2024.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă