10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCharalambous, după succesul din derby: „Această victorie ne va ajuta mult în...

Charalambous, după succesul din derby: „Această victorie ne va ajuta mult în viitor, în special mental”

După ce FCSB s-a impus cu 1-0 în fața lui Dinamo, antrenorul liderului, Elias Charalambous, a declarat că victoria din derby îi va ajuta mult pe roș-albaștri.

„A fost un meci dificil, aşa cum am prevăzut, nu a contat poziţia pe care o ocupă Dinamo în clasament. Acest gen de meciuri sunt întotdeauna grele. Consider însă că jucătorii mei au arătat atitudinea corectă pentru a câştiga. Această victorie ne va ajuta mult în viitor, în special mental. Nu am primit gol azi şi acesta e un lucru foarte important pentru noi. Pentru că atunci când nu primeşti gol ai mai multe şanse să câştigi. Florinel Coman ne-a ajutat din nou cu un gol frumos să câştigăm”, a spus tehnicianul.

„Eu am emoţii la fiecare meci, iar atunci când scorul este doar 1-0 este normal ca adversarul să aibă şansele lui. La 1-0 foarte multe lucruri se pot întâmpla, însă am reuşit să apărăm acest scor. Am mai fi putut marca dacă aveam mai multă claritate în ultima treime, dar cel mai important e că am obţinut cele trei puncte. Avem lucruri de îmbunătăţit, mai e drum lung şi trebuie să muncim mai mult pentru viitor. Dacă ne uităm la toate meciurile din Superligă observăm că nu sunt diferenţe mari între echipele din subsolul clasamentului şi cele din top. Toate echipele au jucători de calitate, iar azi înseamnă că am făcut ceva bine dacă am câştigat”, a adăugat Elias Charalambous.

FCSB a câștigat „Eternul derby” cu Dinamo Bucureşti, cu scorul de 1-0, grație golului superb marcat de Florinel Coman din lovitură liberă, și s-a distanțat la cinci puncte în fruntea clasamentului Ligii 1.

După acest succes, FCSB şi-a consolidat poziţia de lider, având acum un avans de cinci puncte față de CFR Cluj, ocupanta locului secund. De cealaltă parte, Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, timp în care a obținut trei egaluri şi opt eşecuri. Cu 10 puncte, alb-roșii sunt penultimii în Liga 1.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă