15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportFotbalCFR Cluj – FCSB, remiză pentru Farul. „Marinarii” și-au mărit avansul în...

CFR Cluj – FCSB, remiză pentru Farul. „Marinarii” și-au mărit avansul în fruntea clasamentului

Derby-ul etapei a treia din play-off-ul Ligii 1, dintre CFR Cluj și FCSB, s-a încheiat indecis, scor 1-1. De această remiză a profitat Farul, care s-a distanțat în clasament.

Meciul din Gruia a început cu o intervenție suspectă de henț comisă de Iulian Cristea, la care CFR Cluj a solicitat penalty. Ardelenii au avut inițiativa, iar Muhar a trimis două trasoare care au ocolit de puțin poarta lui Târnovanu. Portarul FCSB-ului s-a văzut învins în minutul 19, când a respins în față o minge lovită cu capul de Burcă, iar Bîrligea a marcat cu un șut din câtiva metri.

Bucureștenii au dat replica în minutul 25, prin Miculescu, care a ratat, iar Bîrligea a avut șansa să dubleze avantajul ardelenilor în minutul 32, însă Târnovanu a avut o intervenție salutară. Același Miculescu putea aduce egalarea în ultimile secunde ale primei reprize, dar Scuffet a blocat in extremis șutul vârfului roș-albastru.

Elevii lui Petrescu puteau să își dubleze avantajul în debutul mitanului secund, la acțiunea magistrală reușită de Krasniqi, finalizată cu un șut în brațele lui Târnovanu.

Florinel Coman a restabilit egalitatea pe tabelă în minutul 68, cu o execuție superbă din lovitură liberă. FCSB putea chiar să treacă în avantaj în minutul 73, când Sorescu a centrat de pe partea dreaptă, iar Coman a șutat în blocajul lui Cvek. Același Coman a driblat tot ce i-a ieșit în cale, în minutul 83, dar șutul său plasat a ocolit de puțin poarta ardelenilor. Pe final, Omrani a marcat, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, iar meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

De această remiză profită din plin liderul Farul, care își mărește ecartul față de urmăritoare. „Marinarii” au 39 de puncte, cu patru mai multe decât CFR Cluj și cinci în fața FCSB-ului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă