13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalBayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie de 44 de meciuri fără înfrângere în toate competiţiile, depășind recordul deținut de Juventus Torino.

Leverkusen s-a calificat joi seară în semifinalele Europa League, după ce a remizat în deplasare, scor 1-1, cu formaţia engleză West Ham United, pe care reuşise să o învingă în meciul tur cu 2-0.

Până în prezent, în primele 44 de meciuri disputate în acest sezon, „Farmaciştii” au 36 de victorii şi 8 rezultate de egalitate.

Bayer Leverkusen are șansa de a realiza o triplă istorică, după ce şi-a asigurat deja primul său titlu de campioană în Bundesliga și s-a calificat în finala Cupei Germaniei.

„Sunt 44 de meciuri, dar dacă putem să mai lungim puţin această serie ar fi grozav. Când, peste zece ani, cineva va depăşi această performanţă, îi vom felicita, dar deocamdată suntem mulţumiţi de aceste rezultate bune şi de mentalitatea de a putea reveni în momentele grele”, a declarat Xabi Alonso după calificarea în semifinalele Europa League.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele regizor Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele...
Ultima oră
Pe aceeași temă