13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAvancronica primei etape din play-off. Mâine începe un „nou” campionat

Avancronica primei etape din play-off. Mâine începe un „nou” campionat

În acest weekend debutează play-off-ul și play-out-ul Ligii 1, la finalul cărora vom afla campioana, echipele care ne vor reprezenta în Europa și retrogradatele.

Play-off-ul este deschis de confruntarea dintre Rapid și campioana en titre Farul. După un sezon regular peste așteptări, în care a terminat pe poziția secundă, la patru lungimi de liderul FCSB, Rapid primește vizita elevilor lui Gică Hagi. „Marinarii” sunt la 10 puncte de primul loc, iar reeditarea performanței din sezonul trecut pare o himeră în acest moment.

Al doilea duel din prima etapă a play-off-ului este cel dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova. Trupa din Gruia e la cinci puncte de FCSB și visează să reînoade seria succeselor din „era” Dan Petrescu, dar lotul remaniat și schimbările de la nivelul băncii tehnice au afectat jocul ardelenilor, care nu mai arată forța din anii trecuți. Cu un „handicap” de șapte puncte față de lider, Universitatea Craiova pare că nu își poate depăși condiția de aspirantă la titlu nici în acest sezon, după ce în prima parte a campionatului a avut prestații oscilante, pierzând puncte prețioase cu echipele din subsol.

FCSB – Sepsi OSK închide prima etapă din play-off, duminică, pe Arena Națională. Chiar dacă au pierdut cu 4-0 în fața Rapidului, roș-albaștrii conduc clasamentul, cu 32 de puncte. FCSB este singura echipă dintre cele care vor lupta pentru titlu și pentru cupele europene care nu a beneficiat de rotunjire, astfel că la egalitate de puncte va fi în avantaj. Calificată in extremis în play-off, după un gol marcat de Gabriel Debeljuh în minutele adiţionale la Petrolul, Sepsi se va lupta și ea pentru un loc în Europa.

Într-o analiză a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Rapid are trei fotbaliști în echipa ideală a sezonului regular, FCSB nu mai puțin de patru, iar CFR Cluj și Universitatea Craiova câte doi. Iată cum arată cel mai bun „11” din sezonul regular: portar – Ștefan Târnovanu (FCSB), fundași – Christopher Braun (Rapid), Siyabonga Ngezana (FCSB), Paul Iacob (Rapid), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), mijlocași – Darius Olaru (FCSB), Karlo Muhar (CFR Cluj), Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova), atacanți – Philip Otele (CFR Cluj), Albion Rrahmani (Rapid), Florinel Coman (FCSB).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă