15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRapid - FCSB 4-0! Giuleștenii „demolează” liderul și relansează lupta la titlu

Rapid – FCSB 4-0! Giuleștenii „demolează” liderul și relansează lupta la titlu

Rapid a învins-o fără drept de apel pe FCSB, cu scorul de 4-0, pe Arena Națională, în derby-ul ultimei etapea sezonului regular din Liga 1.

Etapa cu numărul 30 din Liga 1, ultima a sezonului regular, a programat pe Arena Națională, în fața a 48.000 de spectatori, derby-ul dintre Rapid și liderul FCSB.

Roș-albaștrii începeau meciul cu 12 puncte avans față de giuleșteni, victoria fiind singura opțiune pentru băieții lui Cristiano Bergodi dacă mai doreau să spere la titlu.

Primele șanse de gol le-au aparținut gazdelor. Krasniqi a avut un șut deviat în corner, iar Robert Bădescu, fundașul de 18 ani titularizat de Bergodi, a trimis pe lângă poarta lui Târnovanu.

În minutul 33, centrarea perfectă a lui Jayson Papeau, dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, a fost reluată excelent în plasă, cu capul, de către Paul Iacob, care a deschis scorul.

FCSB a replicat prin șutul lui Florinel Coman, dar șutul șeptarului s-a dus pe lângă poarta lui Aioani, iar rapidiștii au intrat cu un avantaj minim la cabine.

FCSB a fost periculoasă în debutul reprizei secunde, iar Băluţă a marcat în minutul 49, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.

Giuleștenii și-au dublat diferența în minutul 53, atunci când Krasniqi l-a servit excelent pe Albion Rrahmani, în fața porții, iar golgheterul giuleștenilor l-a executat pe Târnovanu.

În minutul 74, Rrahmani l-a lansat în adâncime pe Ermal Krasniqi, acesta a preluat perfect de lângă Dawa, a pătruns în careu și l-a învins pe goalkeeperul FCSB-ului cu un șut plasat la colțul scurt.

Rrahmani a realizat dubla în minutul 82, dintr-o minge aşezată de Funsho. Pentru kosovar acesta a fost golul cu numărul 13 în acest sezon, fiind în acest moment la o singură reușită în spatele lui Coman și Olaru (14 goluri).

FCSB putea reuși golul de onoare în minutul 88, însă şutul lui Coman la colţul lung a fost respins de Aioani, iar partida s-a încheiat cu scorul de 4-0 în favoarea gazdelor.

După acest succes, Rapid începe play-off-ul la patru puncte în spatele FCSB. Totuși, roș-albaștrii nu au beneficiat de rotunjire, astfel că la egalitate de puncte ar avea câștig de cauză în fața giuleștenilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă