13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAu spălat rușinea din meciul cu Poli Iași. Rapid, victorie concludentă cu...

Au spălat rușinea din meciul cu Poli Iași. Rapid, victorie concludentă cu UTA lui Rednic

Rapid a învins-o cu 4-1 pe UTA Arad, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 28-a a Ligii 1, și s-a apropiat la șapte puncte de liderul FCSB.

Fără „petrecăreții” Albu și Borza, neincluși în lot după „escapada” în club, și Kait, Emmers și Onea, accidentați, Rapid a început meciul cu UTA lui Mircea Rednic ca din tun. Giuleștenii au deschis scorul după numai 52 de secunde, prin golgheterul kosovar Albion Rrahmani, care a profitat de o greșeală a lui Benga și l-a executat pe portarul arădean.

Chris Braun a fost aproape de primul său gol la Rapid, însă portarul Florin Iacob l-a blocat din poziție de unu la unu. Din cornerul rezultat, Robert Bădescu, fundașul stânga de 18 ani aflat la debut, a majorat avantajul gazdelor.

Conduși cu două goluri pe tabelă, elevii lui Mircea Rednic, ultimul antrenor care a reușit să-i aducă Rapidului laurii de campioană (2002/2003), au ieșit la joc și au redus din handicap prin Micovschi. În minutul 44, jucătorul împrumutat de la Rapid până în vară a fructificat centrarea lui Căpușă.

În mitanul secund, Rapid a făcut un pas în spate, iar oaspeții au ratat mai multe ocazii mari de gol prin Luckassen, Fabry și Freitas.

Soarta meciului s-a decis în minutul 82, când Albion Rrahmani a reușit „dubla”, după o pasă excelentă a lui Funsho. Aceasta a fost cea de-a 11-a reușită a kosovarului în Liga 1.

Borisav Burmaz a închis tabela în prelungiri, cu un șut perfect din lovitură liberă, de la 30 metri, în vinclul porții lui Iacob.

După acest succes, Rapid a depășit-o pe CFR Cluj și a urcat pe poziția secundă în clasament. Giuleștenii au în acest moment 51 de puncte, cu șapte mai puține decât liderul FCSB. Cele două formații urmează să se dueleze în ultima etapă a sezonului regular.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă