13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalAccident feroviar în Giulești! CFR Cluj a „deraiat” Rapidul lui Bergodi

Accident feroviar în Giulești! CFR Cluj a „deraiat” Rapidul lui Bergodi

Rapid a fost învinsă fără drept de apel de CFR Cluj, cu scorul de 1-4, pe teren propriu, în derby-ul „feroviar” din etapa a treia a play-off-ului Ligii 1.

La doar câteva zile de la umilința istorică suferită în fața Corvinului, formație care le-a administrat clujenilor o corecție de ținut minte în sferturile Cupei României, CFR Cluj a avut o răbufnire de orgoliu și a făcut scor în deplasarea din Giulești.

Rămași fără antrenor și președinte, după ce Adrian Mutu și Cristian Balaj și-au depus demisiile ca urmare a eliminării din Cupă, ardelenii conduși de pe bancă de cuplul format din Francisc Dican și Ovidiu Hoban au început meciul cu Rapid ca din tun, iar după numai patru minute conduceau cu 1-0 grație reușitei lui Daniel Bîrligea.

CFR și-a dublat avantajul în minutul 8, prin acelaşi Bîrligea, care a profitat de o ieşire greşită a portarului Marian Aioani, după o lansare a lui Deac. Rapid şi-a creat prima sa ocazie în minutul 14, dar portarul Răzvan Sava a respins şutul lui Albion Rrahmani.

Bîrligea a reușit hat-trick-ul în minutul 37. Pătruns în careu, Avounou i-a pasat lui atacantului clujean, iar acesta l-a executat pe Aioani de la 11 metri.

Ultimul gol al clujenilor a venit în prelungirile primei reprize, după o fază spectaculoasă: Philip Otele şi Deac au combinat în marginea careului, Otele a pătruns şi a centrat pentru Cristian Manea, care a dus scorul la 4-0.

În partea a doua, CFR mai putea marca o dată, prin acelaşi Bîrligea, dar şutul său din careu a fost respins de Aioani.

În minutul 81, Rrahmani a marcat golul de onoare pentru Rapid, după ce Sava a respins mingea şutată de Florent Hasani. Acesta a fost golul cu numărul 15 înscris de atacantul kosovar în Liga 1.

După acest succes, CFR Cluj acumulează 31 de puncte și se apropie la șapte lungimi de liderul FCSB, care mai are însă un meci de disputat. De cealaltă parte, Rapid rămâne cu 28 de puncte, cu șanse pur teoretice la câștigarea titlului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă