12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăSportFormula 1Blocul lui Dragnea din București e deținut de un teleormănean. Oficial, există...

Blocul lui Dragnea din București e deținut de un teleormănean. Oficial, există doar un cabinet stomatologic în chirie | EXCLUSIVITATE

Locuința din București a lui Liviu Dragnea este înconjurată de mister. Blocul de lux cu patru etaje în care se află apartamentul este deținut de un foarte discret om de afaceri născut în Teleorman. În acte, însă, imobilul nu este defalcat pe apartamente.

Blocul este construit și deținut de către persoana fizică Emil Mirea. Acționar în câteva firme, Mirea este cvasinecunoscut. Acesta nu a menționat în cartea funciară a imobilului vreo împărțire pe apartamente, etaje sau în orice alt fel a blocului.


Citește și: SITUAȚIE DUBIOASĂ. Casa baronului Liviu Dragnea nu e acasă. Șeful condamnat al PSD trebuie să explice sub ce formă legală stă în apartamentul a cărui adresă a fost devoalată


Blocul de lux cu patru etaje

Cartea funciară a imobilului (facsimil 1) în care locuiește la București Liviu Dragnea arată că blocul cu subsol, parter și patru etaje are o suprafață de 650 de metri pătrați. Terenul pe care a fost construit blocul este proprietatea lui Mirea Emil, conform aceluiași document. De altfel, conform unor documente publice ale Primăriei Municipiului București, autorizația de construire a fost cerută tot pe numele lui Emil Mirea, beneficiarul construcției.

Documentele de autorizare au fost cerute începând cu 2009, iar imobilul a fost definitivat cel târziu în 2013. Cert este că, la începutul anului 2014, parterul blocului a fost închiriat pentru o perioadă de zece ani firmei Dent-A-America Stomaclinic SRL. De altfel, cabinetul stomatologic deținut de această firmă chiar există și funcționează la această adresă.

Oficial, doar un cabinet stomatologic în chirie

Cartea funciară a imobilului, însă, nu menționează nici un alt contract de închiriere între proprietarul Emil Mirea și Liviu Dragnea, Irina Tănase (partenera de locuință a lui Liviu Dragnea, conform tabloidului “Can Can”) sau oricine altcineva. Ce este cert, însă, este că imobilul îi aparține în totalitate lui Emil Mirea. La fel de adevărat este că, dacă acesta ar fi închiriat vreun apartament sau o parte mai mică ori mai mare din imobil cuiva, nu ar fi avut obligația să notifice Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, dar era necesar să înregistreze contractul la ANAF. RL nu deține, însă, în acest moment informații referitoare la un eventual contract de închiriere semnat de Mirea și Dragnea.

Proprietarul, născut la Turnu Măgurele

Între proprietarul blocului, Emil Mirea, și Liviu Dragnea pare să existe o relație mai veche, bazată pe calitatea de conjudețeni și/sau concitadini. Conform “Monitorului oficial” (partea a IV-a, referitoare la acționariatul și managementul companiilor), Emil Mirea este născut pe 16 iulie 1955 la Turnu Măgurele, județul Teleorman (facsimil 2). Pare greu de crezut că, într-un oraș cu trei milioane de locuitori, Liviu Dragnea a ales pur întâmplător imobilul unui cetățean născut în Teleorman pentru a locui zi de zi. Însă nici Liviu Dragnea nu a comentat subiectul, nici Emil Mirea. Acesta din urmă a fost căutat de reporterii RL la toate companiile pe care le deține, dar secretariatele firmelor au ales să nu divulge numărul de telefon direct, iar Mirea a ales să nu contacteze RL. 

Dragnea, apartament la Turnu Măgurele

„România liberă“ a arătat ieri că locuința din București a lui Liviu Dragnea a declanșat un scandal monstru după ce jurnalistul RL Mircea Marian a publicat pe Facebook adresa parțială a imobilului (strada și numărul) în care se află apartamentul. Adresa blocului, însă, a fost devoalată încă din noiembrie 2016, după ce tabloidul “Can Can” a publicat un articol intitulat “Avem primele imagini cu iubita secretă a unuia dintre cei mai puternici politicieni din România! Șeful PSD s-a mutat cu fosta asistentă la un an de la divorțul de Bombonica!”.

Articolul era ilustrat cu mai multe fotografii ale blocului în care se află apartamentul din zona Pieței Domenii în care Dragnea și fosta asistentă ar locui împreună, conform “Can Can”. Totuși, Dragnea a amenințat că va depune plângere penală împotriva lui Mircea Marian pentru divulgarea de date cu caracter personal.

RL a scris, însă, că Liviu Dragnea nu deține, oficial, nici o locuință în București, ci doar un apartament și un “spațiu de producție” în Turnu Măgurele (conform declarației de avere a șefului PSD). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...

Eroii spionajului românesc. Doi generali SIE au fost avansați

Eroii spionajului românesc sunt de obicei necunoscuți pentru a nu le fi puse în pericol misiunile. Acesta este motivul pentru care militarilor din Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă