19.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Formula 1: Ferrari i-a prelungit contractul lui Charles Leclerc

Leclerc, 22 ani, a câştigat două curse în 2019, la primul său sezon cu Ferrari, reuşind mai multe plecări din pole position decât oricare alt pilot. Monegascul s-a clasat pe locul patru în ierarhia piloţilor, înaintea germanului Sebastian Vettel, al cărui contract va expira la finele anului 2020.

”Sunt foarte fericit să continui cu scuderia Ferrari. În sezonul trecut, să pilotez pentru cea mai faimoasă echipă din Formula 1 a fost un vis pentru mine. Abia aştept să strâng şi mai tare relaţia cu echipa după un an 2019 intens şi pasionant. Abia aştept să văd ce ne rezervă viitorul şi să înceapă următorul sezon”, a declarat Leclerc.

Decizia lui Ferrari îl impune pe Leclerc ca figură centrală pe termen lung, în timp ce viitorul lui Vettel devine incert după un sezon în care greşelile i-au şubrezit poziţia în sânul scuderiei italiene. Mai mult, contractul lui Lewis Hamilton, sextuplu campion mondial, cu Mercedes expiră la finalul lui 2020 şi nu este exclusă o colaborare între britanic şi Ferrari, evocată recent de media internaţională.

Ultima oră
Pe aceeași temă