Federația belgiană i-a prelungit contractul lui Roberto Martinez

Federaţia belgiană de fotbal ( URBSFA) a oficializat miercuri prelungirea contractului selecţionerului echipei reprezentative, Roberto Martinez, care i-a dus pe "diavolii roşii" până pe locul 3 la Cupa Mondială 2018.

Share

Rl online 0 comentarii

20.05.2020 - 18:40

Martinez, care fusese numit selecţioner în vara lui 2016, avea contract valabil la EURO 2020, care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. El a semnat acum o înţelegere valabilă până după Cupa Mondială din 2022 şi va îndeplini şi rolul de director tehnic în cadrul Federaţiei belgiene.

"Din cauza amânării EURO, era imposibil să punem capăt astăzi colaborării noastre. Federaţia a elaborat un plan ambiţios care mă motivează şi mai mult, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Următorii doi ani şi jumătate vor fi deosebit de intenşi pentru echipa noastră naţională, cu EURO, Liga Naţiunilor, meciurile din preliminariile Cupei Mondiale 2022 şi acel turneu final. Nu pot să fiu decât fericit şi mândru că pot continua să muncesc şi să pregătesc viitorul fotbalului belgian", a declarat Martinez, un spaniol în vârstă de 46 de ani.

El a recunoscut că a avut oferte de la formaţii de club după ce a preluat naţionala Belgiei şi a adăugat că i-a fost uşor să le respingă, deoarece "această echipă a diavolilor roşii este foarte, foarte specială".

Belgia, care este pe primul loc în clasamentul FIFA, va juca în Grupa B a Campionatului European de anul viitor, alături de Danemarca, Finlanda şi Rusia. Echipa a câştigat toate cele zece meciuri din preliminarii, marcând 40 de goluri şi primind doar trei.

Înainte de a deveni selecţioner al Belgiei, Martinez a pregătit două echipe din Premier League, Wigan Athletic şi Everton, cu prima câştigând Cupa Angliei.

Comentarii