12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFalcă: Demisia conducerii PDL, corectă pentru posibilitatea de a avea o mişcare...

Falcă: Demisia conducerii PDL, corectă pentru posibilitatea de a avea o mişcare de centru-dreapta

Primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, joi seară, că gestul conducerii PDL de a demisiona este “un gest corect pentru deschiderea posibilităţii de a avea o mişcare de centru-dreapta”, potrivit Mediafax.

Falcă a spus că, în acest moment, este nevoie de o mişcare de centru-dreapta care să contracareze mişcarea centru-stânga.

“Acest gest al conducerii din care fac şi eu parte este un gest care transmite un semnal de posibilitate a reconstruirii unei structuri de centru dreapta puternice”, a afirmat Falcă.

Întrebat dacă din această mişcare ar putea face parte şi Mihai Răzvan Ungureanu, Falcă a spus că “oamenii care se consideră de centru-dreapta şi au fost dezamăgiţi de parcursul unui partid de centru-dreapta şi vor să vină în viaţa politică sunt bineveniţi”.

Întrebat dacă şi-ar asuma să facă parte dintr-o conducere interimară a PDL, Falcă a răspuns “să ajungem acolo, nu este important să ajungi într-o poziţie, ci important este să ai o viziune şi să o pui în practică”.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, la rândul său, că este normal ca structura de conducere a PDL să facă gestul de a demisiona. “E normal să facă acest gest, e vorba de structura de conducere a partidului de a depune un mandat şi de a-şi asuma o responsabilitate”, a spus Scripcaru.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

Boc a spus că preşedintele PDL, împreună cu întreg Biroul Permanent, şi-au prezentat demisia. Boc a spus că PDL a traversat România prin criză, iar măsurile luate de guvernarea PDL au fost bune şi corecte, dar au afectat electoral partidul.

Preşedintele PDL a anunţat că va avea loc o şedinţă a Colegiului Director, duminică, unde se vor lua decizii legate de Convenţia naţională extraordinară. Fostul premier a mai spus că actuala conducere va asigura interimatul până la congres.

Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.

Cele mai citite

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă