12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportExplicaţia lui Ponta pentru postarea de retragere de pe Facebook

Explicaţia lui Ponta pentru postarea de retragere de pe Facebook

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a explicat că prin postarea de vineri seară de pe Facebook a vrut să transmită colegilor de partid un mesaj clar că proiectul important pentru alegerile prezidenţiale nu este cine anume va ocupa o funcţie, ci schimbarea "regimului Băsescu", relatează Mediafax.

"Eu am vrut să dau un mesaj foarte clar legat de faptul că, în noiembrie, proiectul nu este Ponta-preşedinte sau Tăriceanu-preşedinte şi Ponta-prim-ministru sau… Eu nu îmi doresc neapărat să am funcţia de preşedinte sau de prim-ministru, că, "uite, vreau să îmi mai trec în CV încă un lucru". În primul rând, în noiembrie, proiectul nu este ca Ponta să fie preşedinte sau să fie Ionescu sau Popescu, proiectul este dacă schimbăm cu adevărat regimul Băsescu şi facem un regim mai bun. Am vrut să atrag atenţia că doar asta e important, nu cine ocupă o anumită funcţie (…) Eu nu vreau să ies cu picioarele înainte din politică", a spus Ponta la Antena 3.

Citește și: Dragnea îl „retrage“ pe Ponta la Cotroceni

Ponta a reluat totodată ideea că nu toată puterea trebuie să aparţină preşedintelui, având în vedere că multe probleme depind de prim-ministru. Premierul a precizat că trebuie stabilit şi ce se propune ca acţiune de la acel moment, legat inclusiv de instituţii care nu funcţionează şi au fost "pervertite", cu scăderea gradului de încredere.

"Ideea pe care am vrut să o exprim este: atenţie la proiect! Proiectul este ca, în noiembrie, să batem regimul cu care de nouă ani şi jumătate unii dintre noi chiar ne luptăm. Al doilea lucru pe care am vrut să îl transmit a fost acela că e foarte important nu dacă e Ponta preşedinte sau prim-ministru, ci ce propunem noi să facem după. Bun, a căzut Băsescu. Vrem să spunem că totul era perfect în România şi singura problemă era Băsescu? Eu cred că nu. Eu cred că trebuie să vedem ce nu funcţionează din instituţiile statului, care instituţii au fost atât de pervertite încât oamenii nu au încredere în ele, cum facem ca România să profite de aceste momente de creştere economică şi ce facem cu creşterea economică", a afirmat liderul PSD.

Premierul Ponta a scris, vineri, pe Facebook că în noiembrie, după câştigarea "ultimei bătălii", îşi doreşte să lase locul în politică altora, "mai tineri", iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.

"În noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie, mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea", încheie Ponta acest mesaj.

Citește și: Atanasiu: Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă pentru că PSD îl presează cu Legea amnistiei

Cele mai citite

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Reporteri fără Frontiere: Peisajul mediatic din România, lipsa transparenței și trusturi media care propagă dezinformări

România se mândrește cu un peisaj mediatic divers și relativ pluralist, oferind un teren fertil pentru investigații de interes public puternice. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă