EURO U21. Tricolorii ”mici” debutează astăzi la Campionatul European

Selecționata de tineret a României debutează astăzi la Campionatul European Under 21, în compania reprezentativei similare a Croației.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2019 - 09:58

Tricolorii mici visează la o victorie care să le deschidă calea spre fazele superioare ale competiției. Partida este programată de la ora 19:30 și va fi transmisă în direct de TVR 1.

Va fi primul meci al naționalei României la un Campionat European de tineret după o pauză de 21 de ani. Ultima dată am fost prezenți la Europeanul din 1998, pe care de altfel l-am și găzduit. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit care este obiectivul tricolorilor mici, unul pe care-l vede realizabil: „Primul nostru obiectiv este să învingem Croația, după care, din celelalte două meciuri, cu Anglia și cu Franța, să facem absolut totul pentru a ajunge în semifinale.” Șeful de la Casa Fotbalului și-a argumentat dorința: „Vrem în semifinale pentru că dorim să mergem și la Jocurile Olimpice.”

De cealaltă parte, antrenorul croaților, Nenad Gračan, ne avertizează: „Știu că România a eliminat Portugalia și că are cinci jucători la prima echipă. Nu va fi ușor, însă vom încerca să câștigăm. Sunt sigur că românii nu sunt fericiți să dea ochii cu noi. Nu va fi chiar o vacanță pentru ei.”

Absențe importante de ambele părți

Din păcate, România nu va putea conta pe doi jucători importanți în angrenajul echipei. Este vorba despre Răzvan Marin, nelăsat de Ajax la EURO, și de Denis Drăguș, care a suferit o fractură în urmă cu câteva zile, la un antrenament. De precizat este faptul că și croaților le lipsește un om esențial: Duje Ćaleta-Car. Stoperul transferat de Olympique Marseille de la RB Salzburg în schimbul a 19 milioane de euro va absenta, întrucât OM nu-i permite să evolueze la competiția găzduită de Italia și San Marino.

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Scoția. La centru va fi Bobby Madden, asistat la tușe de Frankie Connor și David Roome. Arbitrii VAR vor fi englezii Stuart Atwell și Paul Tierney.

Tricolorii vor disputa ultimile două meciuri la Cesena, pe stadionul Dino Maruzzi, în compania Angliei (21 iunie, orele 19.30) și a Franței (24 iunie, orele 22.00).

Comentarii