12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportEmil Boc: Laurenţiu Mironescu nu era favorizat în partid. Dacă ar fi...

Emil Boc: Laurenţiu Mironescu nu era favorizat în partid. Dacă ar fi fost, nu ajungea obiectul cercetării penale

“Eu şi preşedintele am vorbit mereu de stabilitate, este o coaliţie stabilă care guvernează România- acesta este mesajul pe care trebuie să-l înţeleagă oamenii”, a declarat premierul Boc, în cadrul unui interviu la Realitatea TV.

“Nu m-am întâlnit mai des cu preşedintele în ultima perioadă”. Legat de declaraţiile oficialilor Băncii Naţionale a României, premierul a spus că “e tare greu să fii pe terenul de joc, e mult mai uşor să comentezi din tribună“.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Radio România Actualităţi, că “BNR este un continuu profesor”, dar niciunul dintre oficialii instituţiei nu şi-ar asuma răspunderea de ministru al Finanţelor sau de prim-ministru. Şeful statului a apreciat că “una e să dai lecţii şi alta e să vii în arenă”.

În perioadă de criză, nu vii să dai veşti bune”, a spus premierul, arătând că el şi preşedintele şi-au asumat o scădere a popularităţii imaginii.

“A fost o reuşită pentru că se aştepta scindarea partidului”, a afirmat premierul, legat de congresul PDL, înaintea căruia s-a speculat că va exista o scindare a PDL.

În 2012, pensiile vor fi majorate 100% cu rata inflaţiei şi 50% din salariul mediu, a afirmat Emil Boc, în cadrul interviului de la Realitatea TV. În plus, puterea de cumpărare va creşte odată cu majorarea salariilor şi pensiilor.

Mai mult, premierul a spus că nu se pot face promisiuni către români fără acoperire.

“Deocamdată, lucrurile sunt în regulă la Ministerul Muncii. În privinţa contractelor de muncă, de la 1 mai până în 25 mai, s-au înregistrat 280.000 noi contracte de muncă”, a continuat Emil Boc. La ministerul Muncii, va fi un numit un nou ministru înainte de jumătatea lunii iunie.

Premierul a refuzat să spună care sunt candidaţii la postul de ministru al Muncii.

Legat de afacerile din vămi, premierul a declarat : “Eu n-am primit încă un răspuns de la Corpul de Control la ANAF (vizavi de anchetarea şefului ANAF)”. Până la proba contrară, Emil Boc a spus că nu se îndoieşte de şeful ANAF, Sorin Blejnar şi că nu ştie că el ar avea un dosar la DNA.

“Nu sunt mulţumit de performanţa ANAF în privinţa combaterii evaziunii fiscale”, a mai spus premierul.

De asemenea, Emil Boc a declarat că “Laurenţiu Mironescu nu era favorizat în partid. Dacă era un protejat al regimului, nu ajungea obiectul anchetei.”

De altfel, premierul a declarat că directorii structurilor ANAF din cinci judeţe, care în luna iunie vor raporta gradul cel mai mic de colectare a veniturilor, vor fi schimbaţi din funcţie. Decizia a venit pe fondul unor discuţii dure cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor.

“Aş vrea să găsim un numitor comun cu opoziţia cum să se facă numirile politice. Vreau să stabilim până la ce palier se fac numiri politice şi unde se dă concurs”, a comentat Emil Boc vizavi de cazul Mironescu.

Legat de cazul senatorului PDL Banias, Emil Boc a spus, în calitate de preşedinte al democrat-liberalilor, că statutul lui politic va fi hotărât în interiorul partidului.

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă