32 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSportDragnea susține că trebuie analizat dacă ancheta în cazul Shhaideh - Plumb...

Dragnea susține că trebuie analizat dacă ancheta în cazul Shhaideh – Plumb are elemente de conflict constituțional

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că trebuie analizat dacă există elemente ale unui posibil conflict constituțional în ancheta derulată de DNA în cazurile Sevil Shhaideh – Rovana Plumb.

Întrebat, luni, dacă ancheta DNA în cazul Shhaideh-Plumb este similară cu ancheta privind OUG 13, Dragnea a spus: "Au fost argumente aduse, este foarte asemănătoare pentru că se pune problema oportunității".

"Dacă s-a descoperit că o HG a fost adoptată în urma unui mite, șpăgi, e în regulă, să fie pedepsită, dacă nu, nu putem continua așa, pentru că în ritmul ăsta ajungem să destabilizăm un guvern doar pentru că cineva dă în presă. (…) Am vorbit și azi, am spus și eu, și domnul Tăriceanu, poate și Guvernul, nu știu — trebuie analizat dacă situația actuală poate constitui elementele unui conflict juridic de natură constituțională între două puteri ale statului.

Nu știu la ora asta, nici domnul Tăriceanu nu știe. Domnul Toader cred că va trebui să aibă un punct de vedere în sensul acesta, dacă va veni din partea Guvernului. Și noi o să ne consultăm cu specialiștii cu care ne consultăm de obicei în astfel de situații', a adăugat Dragnea la finalul BPN al PSD, întrebat despre posibilitatea sesizării CCR cu această speță.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă