13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportDOVADĂ. O nouă DEZINFORMARE marca SRS: Şeful ANI este incompatibil

DOVADĂ. O nouă DEZINFORMARE marca SRS: Şeful ANI este incompatibil

Senatorul Sorin Roşca Stănescu lansează o nouă campanie de discreditare, de această dată, la adresa directorului Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Sorin Roşca Stănescu, dar şi senatorul Valer Marian, cer demisia lui Horia Georgescu pe motiv ca acesta ar fi fost administrator la o firmă pe care nu a menţionat-o în declaraţiile de interese. Din datele de la Registrul Comerţului, reiese însă că firma la care Georgescu a fost administrator a fost dizolvată încă din 2005.

Chiar şi aşa, cei doi senatori au trimis o sesizare către Senat în care îl acuză pe directorul ANI de incompatibilitate pentru că “în perioada în care a fost secretar general al ANI (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cât şi în perioada în care a condus ANI (18.04.2012 – prezent), Georgescu a deţinut şi deţine funcţia de administrator la societatea comercială S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov, pe care nu a menţionat-o în declaraţiile de interese depuse in anii 2008-2013”.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu a încercat în luna noiembrie să îl discrediteze şi pe preşedintele Traian Băsescu. SRS a susţinut că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ şapte milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial conform prevederilor legale, iar banii ar fi fost utilizaţi pentru campania electorală a lui Traian Băsescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă