20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportDézsi Attila este candidatul UDMR la funcţia de secretar general al Guvernului

Dézsi Attila este candidatul UDMR la funcţia de secretar general al Guvernului

UDMR îl propune pe Dézsi Attila, prefectul judeţului Hunedoara, în funcţia de secretar general al Guvernului, precizează Uniunea într-un comunicat, menţionând că premi

erul Emil Boc urmează să fie informat, în cursul zilei de luni, despre decizia luată, scrie Mediafax.

“UDMR îl propune pe Dézsi Attila, prefectul judeţului Hunedoara, în funcţia de Secretar General al Guvernului Român – este decizia finală a Uniunii, de azi 5 decembrie. UDMR îl va informa astăzi pe premierul Emil Boc despre decizia luată”, se arată în comunicat.

Dézsi Attila, în vârstă de 38 de ani, este de profesie jurist.

El a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara la data 1 iunie 2010. Între anii 2009 şi 2010 a fost inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în perioada 2006-2009 a ocupat funcţia de subprefect, iar înainte de aceasta a fost secretar general al Prefecturii judeţului Hunedoara.

“După cum se ştie, la negocierile desfăşurate pe parcursul săptămânii trecute, partenerii de coaliţie au convenit ca UDMR să sprijine candidatul PDL la funcţia de preşedinte al Senatului, iar în schimb Uniunea va avea dreptul de a desemna Secretarul General al Guvernului”, se arată în comunicat.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, însă din 28 noiembrie, că prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, ar putea fi propus de UDMR pentru şefia Secretariatului General al Guvernului, după ce Uniunea a anunţat că va prelua conducerea SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatului.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, în urmă cu o săptămână, la finalul şedinţei liderilor şi parlamentarilor Uniunii, că UDMR va prelua şefia SGG şi îl va susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia Senatulu

Dezsi Attila, are 38 de ani, a terminat un liceu industrial la Lupeni, iar timp de zece ani a lucrat ca electrician la Mina Lupeni. Între timp a făcut Facultatea de Drept şi a lucrat ca şi consilier juridic la spital şi la regia de apă, iar în 2005 a intrat în administraţie.

Dezsi Attila s-a născut în 9 iulie 1973 şi a absolvit, în 1991, Liceul Industrial nr. 1 din Lupeni, obţinând calificarea de electrician. Ulterior, a urmat cursuri postliceale la Grupul Şcolar Industrial Minier din Lupeni, devenind, în 1993, tehnician automatizări.

Timp de zece ani, între 1991 şi 2001, el a fost electrician la Exploatarea Minieră Lupeni.

În perioada 1994-1999 a urmat Facultatea de Drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti, obţinând licenţa ca jurist, iar din 2001 a fost, timp de un an, consilier juridic la Regia Autonomă a Apei Valea Jiului.

În perioada 2002-2005, Dezsi a fost consilier juridic la Spitalul Municipal Lupeni. Între 2005 şi 2006 s-a specializat în administraţie publică, urmând cursurile Institutului Naţional de Administraţie, apoi s-a înscris la doctorat în Ştiinţe militare şi informaţii la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major.

Din 2005 şi până în 2006 a fost secretar general al Prefecturii Hunedoara, iar din 2006 şi până în martie 2009 a fost subprefect al judeţului. Din 2008 el este şi membru al Comisiei de recrutare a înalţilor funcţionari publici din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi al Comisiei de disciplină pentru înalţii funcţionari publici din cadrul aceleiaşi agenţii.

În 10 ianuarie 2010 Dezsi Attila a fost numit prefect al judeţului Hunedoara.

Pe plan politic, Dezsi Attila a fost membru al UDMR din 1999 până în 2005, când a demisionat întrucât a fost numit secretar general al Prefecturii.

Prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, propus de UDMR pentru şefia Secretariatului General al Guvernului, are două terenuri şi două case, dar şi un credit de aproape 94.000 de lei, contractat în anul 2006.

Potrivit declaraţiei de avere pe anul 2011, prefectul Dezsi Attila are două terenuri agricole în localităţile Crasna, judeţul Sălaj, şi Uricani, judeţul Hunedoara, dobândite în 2009.

De asemenea, Dezsi Attila are două apartamente în judeţul Hunedoara. Unul în Lupeni, dobândit în 1998, printr-un schimb de locuinţe, şi celălalt în Deva, cumpărat împreună cu soţia, în anul 2006.

El mai are un autoturism Peugeot şi un autovehicul de teren ARO.

Prefectul de Hunedoara a contractat în anul 2006 un credit în valoare de 93.800 de lei, conform declaraţiei de avere.

Ca prefect, el a încasat anul trecut 70.858 de lei. Totodată, în calitate de inspector guvernamental al Secretariatului General al Guvernului, el a obţinut 741 de lei, iar ca membru al Agenţiei Naţionale de Integritate a încasat 2.155 de lei.

Soţia acestuia a obţinut un venit anual de 8.040 de lei de la firma Genius Group SRL.

Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă