14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportDeputat PSD: Ungaria nu are niciun DREPT să se amestece în reorganizarea...

Deputat PSD: Ungaria nu are niciun DREPT să se amestece în reorganizarea administrativă a României

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, a declarat că Ungaria nu are niciun drept să se amestece în reorganizarea administrativă a României, iar oficialii maghiari trebuie să se abţină de la declaraţii pe această temă.

“Secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, a încălcat regulile oricărei bune uzanţe diplomatice amestecându-se în reorganizarea administrativă a României. Unitară şi indivizibilă este doar România, iar nu enclavele etnice inventate de politicienii maghiari cu sprijinul Budapestei pentru a submina integritatea teritorială a statului român”, a afirmat Bogdan Diaconu într-un comunicat remis România liberă.

Deputatul PSD l-a acuzat pe premierul ungar Viktor Orban că încalcă suveranitatea României în încercarea “disperată” de a obţine mai multe voturi din partea electoratului maghiar.

“Guvernul Orban trebuie să înceteze să-şi mai trimită emisarii în România să îşi exprime puncte de vedere partizane, dictate de interesul electoral al puterii de la Budapesta. România nu este câmpul de bătaie al luptei electorale din Ungaria şi nu avem de gând să plătim eşecul guvernării Orban, disperate să mai adune nişte voturi din diaspora prin distrugerea convieţuirii dintre etnii şi prin enclavizarea unei părţi din Transilvania”, a adăugat Diaconu.

Zsolt Nemeth, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar de Externe, a declarat, luni, într-un discurs public că Ţinutul Secuiesc este o “regiune unitară şi indivizibilă”.

Citeşte şi Oficial maghiar: Ţinutul Secuiesc este “o regiune unitară şi indivizibilă”

Cele mai citite

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă