11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportDemocratii trebuie sa se exprime "ordonat" si "calificat"

Democratii trebuie sa se exprime “ordonat” si “calificat”

La ultima sedinta a Biroului Permanent National al PD de luni s-a facut o propunere cel putin stranie: ascultarea telefoanelor membrilor BPN pentru a afla cine si ce vorbeste cu jurnalistii. Potrivit unor surse participante la sedinta, propunerea a fost facuta de deputatul Ioan Oltean si l-a avut ca destinatar pe ministrul Vasile Blaga. "Aici te-ai gasit sa-mi spui asta?", a fost, conform acelorasi surse, reactia ironica a sefului MAI. "Dictatura si cenzura. Asta se practica in Partidul Democrat. Politica pumnului in gura", s-au plans unii participanti la sedinta care doresc sa-si pastreze anonimatul.
Nu mai departe de saptamana trecuta, PD a impus membrilor BPN sa informeze in prealabil despre aparitiile in media. In plus, sub amenintarea sanctionarii, membrii BPN sunt obligati sa prezinte doar puncte de vedere asupra carora s-a convenit la nivelul conducerii. "Aparitiile media ale membrilor BPN vor fi discutate in prealabil cu presedintele partidului, presedintele executiv, secretarul general sau sefa Biroului de presa al BPN", se arata in decizia BPN nr. 7 din 26 februarie, semnata de Emil Boc. Cat despre pozitiile manifestate, si acestea sunt, de acum inainte, strict reglementate. "Exprimarea in media a unor puncte de vedere sau pozitii care nu au fost in prealabil convenite cu conducerea partidului va fi sanctionata conform prevederilor Statutului PD", se mai arata in aceeasi decizie.

"Este o dezinformare grosolana"

Intrebat despre propunerea facuta, deputatul Ioan Oltean a negat ca s-ar fi discutat ceva despre ascultarea telefoanelor. "Nu este adevarat. Este o dezinformare grosolana si o exagerare", ne-a declarat democratul. In opinia acestuia, nici decizia adoptata saptamana trecuta nu ar insemna cenzurarea opiniilor membrilor PD. "Nu este vorba de cenzura, ci de aparitia ordonata si calificata. Stabilim cine sa apara pe anumite domenii, pentru a preintampina aparitia in presa a unor oameni care nu sunt calificati", ne-a mai spus Oltean.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă