16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportDD: “Ghiţă o să candideze ca senator sau ca deputat PPDD de...

DD: “Ghiţă o să candideze ca senator sau ca deputat PPDD de Prahova”. Sebastian Ghiţă “Haideţi să fim oameni serioşi”

După ce unele zvonuri au acreditat în ultima perioadă ideea că patronul RTV şi al grupului Asesoft, Sebastian Ghiţă, ar putea intra în PPDD, Dan Diaconescu a recunoscut ieri pentru România liberă că  îşi doreşte un astfel de parteneriat, iar Ghiţă ar fi potrivit să candideze la alegerile parlamentare, pentru un post de deputat sau senator de Prahova.

Totuşi, Diaconescu a evitat să confirme explicit dacă Sebastian Ghiţă a semnat deja adeziunea la PPDD, dar oferă unele explicaţii: „Eu nu ştiu nimic. Poate e membru, poate c-a intrat deja, nu ştiu, noi nu ştim numele membrilor din toată ţara. Ca membru poate că o să candideze ca senator sau ca deputat în Prahova, nu ştiu. Poate să fie un sâmbure de adevăr cu asta, dar nu cu funcţia de conducere”.

Diaconescu a declarat însă că l-ar vrea pe Ghiţă în partid mai ales pentru televiziunea pe care o controlează, RTV: „Sincer nu ştiu dacă simpatizează cu partidul nostru, nu-l cunosc personal. Dar are televiziune ca şi mine şi toţi proprietarii de televiziune sunt invitaţi în partidul meu, că ştiu ce înseamnă asta (n.r. – televiziunea), ştiu cât e de greu şi e la fel, format în domeniul ăsta şi e binevenit. A făcut o televiziune şi ştiu cât e de greu să obţii licenţa, să emiţi, să intri pe cablu, să plăteşti salariile”.

Sebastian Ghiţă este cunoscut drept un prieten al premierului Victor Ponta, cei doi petrecându-şi împreună inclusiv concediile. Diaconescu susţine că şi acest aspect va trebui lămurit: „Sper că nu mai e legat de Ponta şi că s-au disociat de mult. Vacanţa din Dubai, astea-s greşelile tinereţii, sper, cred. Repet, nu-l cunosc personal, dar sper că s-a delimitat de Ponta, că doar ce zici de Ponta şi te gândeşti că dă Oltchimul pe nimic şi rămâne poporul român cu buza umflată, nu? Mulţi s-au înşelat, s-au fript cu Ponta. M-ar bucura să vină la noi în partid, dar cu condiţia asta, să se disocieze de Ponta, dacă au fost vreodată împreună”.

RL l-a contactat ieri şi pe Sebastian Ghiţă, pentru a afla dacă omul de afaceri confirmă spusele lui Dan Diaconescu, însă Ghiţă a evitat orice comentarii: „Haideţi să fim oameni serioşi. Mulţumesc mult. O zi bună!”.  

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă