22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportCurtea de Conturi: Ministerul de Interne plătește 19 milioane de lei pentru...

Curtea de Conturi: Ministerul de Interne plătește 19 milioane de lei pentru un CALL CENTER mut

Ministerul Afacerilor Interne a încheiat un contract pentru realizarea unui call center,  în valoare de peste 19 milioane de lei, informează Mediafax.

Acest call center trebuia finalizat până în decembrie 2011,  dar Curtea de Conturi a constatat, în anul 2014, că el nu funcționa, relevă raportul Curţii de Conturi pe anul 2014.

Sinteza raportului de audit al Curţii de Conturi pe 2014 a fost publicată vineri şi se întinde pe 120 de pagini.

La Ministerul Afacerilor Interne, principala problemă identificată de Curtea de Conturi este cea referitoare la call center-ul  Ministerului, care este nefuncţional, deşi contractul a fost încheiat în data de 16.10.2009 pe o durată iniţială de 26 de luni. Termenele de realizare pentru serviciile de instalare şi punere în funcţiune a sistemului sunt depăşite, iar în termen se află doar serviciile de mentenanţă şi garanţie.

Contractul încheiat cu 2K Telecom pentru punerea în funcţiune a call center-ului este în valoare de 19.667.000 de lei, din care mai sunt de achitat 7.297.200 de lei.

Perioada mare de derulare a acestui contract are ca efect uzura morală a echipamentelor şi a soluţiilor software alese, necesitând ulterior operaţiuni de upgrade, se arată în raport.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă