18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCum schimbă comasarea alegerilor strategia electorală a UDMR

Cum schimbă comasarea alegerilor strategia electorală a UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus ieri că Uniunea va avea, în acest an, o strategie electorală total diferită faţă de cele din 2004 sau 2008, în condiţiile în care în 2012 alegerile locale şi cele parlamentare vor fi comasate, relatează Mediafax.

“Cred că toţi actorii politici vor veni în 2012 cu o strategie total diferită faţă de 2004 şi 2008. Alegerile parlamentare şi locale se vor organiza împreună şi asta înseamnă o abordare mult mai nuanţată, mult mai flexibilă şi o strategie total diferită. Sigur că vom avea o strategie diferită faţă de alţi ani, fiindcă aici trebuie să ai un proiect politic şi pentru comunităţile locale, dar nu poţi neglija Parlamentul şi politicile mari, la nivel naţional”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte colaborarea cu celelalte partide maghiare, Uniunea rămâne deschisă şi, sub identitatea UDMR, fiecare partid maghiar are posibilitatea de a intra în competiţia electorală.

“Nu ştiu dacă ei vor candida, habar nu am dacă vor să candideze în 2012, să aibă candidaţi, unde şi în ce modalitate vor să intre în competiţie. Nu am discutat cu ei, dar avem uşile deschise şi, sub identitatea UDMR, fiecare are posibilitatea de a intra în competiţie şi de a asuma un rol în politică”, a spus Kelemen.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC “o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Curtea Constituţională decide, joi, asupra sesizării de neconstituţionalitate a Legii privind comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă