26.4 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportCum justifică UDMR absenţa maghiarilor la referendum?

Cum justifică UDMR absenţa maghiarilor la referendum?

UDMR aruncă responsabilitatea participării reduse a etnicilor maghiari la referendum în spinarea celor doi combatanţi, Traian Băsescu şi USL. Cu toate acestea, preşedintele UDMR CLuj, deputatul Mate Andras Levente, spune că a fost la vot, transmite Realitatea TV.

Cea mai scăzută prezenţă la referendumul de duminică s-a înregistrat în zonele cu populaţie preponderent de etnie maghiară. Preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras Levente, susţine că Uniunea nu are nici o vină.

“UDMR n-a dat nici un mesaj de neparticipare şi a lăsat la latitudinea alegătorilor dacă merg la vot, cum votează”, spune Mate Andras Levente.

Deputatul pune absenţa maghiarilor de la referendum pe seama mesajelor transmise de cele două tabere.

“Eu cred că alegătorii maghiari au înţeles că nu e lupta lor, n-au dorit să intervină în această luptă. Fiecare dintre părţi, atât preşedintele Băsescu, cât şi unii membri din actuala coaliţie au făcut declaraţii care nu sunt în favoarea minorităţilor”, a spus Mate.

Liderul UDMR Cluj a dat şi două exemple: afirmaţia lui Trian Băsescu, care a spus că în Secuime va fi tot atâta autonomie câtă va fi şi în Caracal şi poziţia USL împotriva înfiinţării facultăţii în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Cu toate acestea, deputatul Mate susţine că a participat la referendum.

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

Contracte plătite din BANI PUBLICI de primăria PSD-istului Sorin Cîrjan către un membru fidel de partid

Un nou scandal zguduie administrația locală din Râmnicu Sărat, dezvăluind legături strânse între primarul PSD Sorin Cîrjan și unul dintre oamenii săi de...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă