11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCuba: Raul Castro va suspenda restricţiile pentru călătoriile în străinătate

Cuba: Raul Castro va suspenda restricţiile pentru călătoriile în străinătate

Preşedintele cubanez, Raul Castro, a confirmat luni că guvernul său intenţionează să suspende o parte dintre restricţiile impuse cubanezilor pentru călătoriile în străinătate, răspunzând astfel uneia dintre principalele dorinţe ale populaţiei, relatează Mediafax.

 

“Înregistrăm progrese în formularea şi elaborarea unui ansamblu de măsuri de reglementare a politicii de migrare”, a afirmat Castro, la încheierea unei sesiuni a Adunării Naţionale.

“Tratăm această măsură ca pe o contribuţie la sporirea legăturilor cu comunitatea emigranţilor, a cărei compoziţie s-a schimbat radical faţă de primele decenii ale revoluţiei”, a spus el.

“Astăzi, cubanezii din străinătate sunt, în imensa lor majoritate, emigranţi din motive economice. Aproape toţi păstrează dragostea de familie şi patrie şi îşi manifestă solidaritatea cu compatrioţii lor”, a adăugat preşedintele cubanez.

Autorităţile de la Havana au anunţat în mai că analizează posibilitatea de a le permite cubanezilor să călătorească în străinătate, fără a oferi alte precizări.

Pentru a părăsi ţara, cubanezii au nevoie în prezent de o invitaţie legalizată de un consulat, un permis de ieşire din ţară şi un paşaport. Formalităţile costă circa 400 de dolari, în condiţiile în care salariul mediu lunar în Cuba este mai mic de 20 de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă