13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCristian Preda: Nu putem trece peste numirea lui Şova în Guvern. A...

Cristian Preda: Nu putem trece peste numirea lui Şova în Guvern. A scandalizat comunitatea evreiască din România

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda consideră că nu se poate trece peste numirea lui Dan Şova în Guvern în contextul în care a scandalizat comunitatea evreiască din România negând Holocaustul.

Citeşte şi: REMANIERE LA GUVERN: Mircea Duşa la Interne, Mona Pivniceru la Justiţie şi Radu Stroe la Administraţie

”Nu putem trece peste numirea lui Dan Sova, care a scandalizat comunitatea evreiască din România şi nu numai. Pe bună dreptate! Într-o ţara care a condamnat oficial – în vremea lui Iliescu! – participarea României la Holocaust, cine pune la îndoială acest gest nu are, în principiu, vreo şansa să ajungă ministru. Ponta a ţinut să contrazică această convingere raţională şi l-a mumit pe Sova în cabinet”, scrie Cristian Preda pe blogul personal într-un text publicat marţi.

”Cinci miniştri schimbaţi, al şaselea se pregăteşte – acesta ar fi rezumatul zilei de luni. Între portofoliile implicate sunt unele foarte importante: interne, externe, justiţie. De remarcat schimbul operat între PNL şi PSD: primul a cedat externele, preluând justiţia”, subliniază Preda.

Concluzia la care ajunge europarlamentarul PDL este că ”remanierea nu a adus nicio surpriză plăcută. Instabilitatea a ajuns singura certitudine”.

Premierul Victor a anunţat, luni, schimbări majore în rândul miniştrilor. Aşadar, noul ministru al Admnistraţiei şi Internelor este Mircea Duşa. Noul ministru al Justiţiei este Mona Pivniceru.

Ministrul delegat pentru Administraţie este Radu Stroe. Titus Corlăţean este noul ministru al Afacerilor Externe. Dan Şova este noul ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în şedinţa PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă