19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportCristian Preda, ATAC la Victor Ponta: România, o ţară în care premierul...

Cristian Preda, ATAC la Victor Ponta: România, o ţară în care premierul face exerciţii de vulgarizare a bugetului la televizor

Europarlamentarul PDL Cristian Preda îl atacă pe premierul Victor Ponta referitor la proiectul de bugetul pe anul 2013 şi consideră că România a ajuns o ţară în care prim-ministru face exerciţiide vulgarizare a bugetului la televizor.

“România a ajuns o ţară în care primul-ministru face exerciţii de vulgarizare a bugetului la televizor şi amuţeşte dacă e vorba despre piaţă. Am remarcat că schiţa pe care Ponta a avut-o sub ochi avea desene color. Vă las pe fiecare dintre dvs. să judecaţi dacă situaţia e roz, albastră, neagră…”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

“Filosofia bugetului prezentată de Victor Ponta vădeşte o prudenţă excesivă. Premierul nu vrea să rişte nimic. E semn că îşi propune nu să redreseze economia, ci să menţină viu sprijinul politic pe care i l-au acordat votanţii din 9 decembrie.

Dincolo de vorba multă, un lucru e clar: bugetul anunţă o supravieţuire penibilă, nu o creştere, şi cu atât mai puţin una sănătoasă. Din vocabularul lui V. Ponta lipseşte – aţi observat probabil – orice referinţă la sectorul privat şi la competitivitate.

Pe de altă parte, în intervenţia sa publică de joi seara, premierul părea preocupat de un singur lucru: să desluşească aritmetica bugetului, pentru sine, ca şi pentru cetăţeanul-telespectator, singurul pentru care guvernează dottore. Când a auzit de locuri de muncă, premierul s-a arătat obosit de calculele recitate vreme de o oră şi a tăcut”, mai scrie liderul PDL.

Citeşte şi LIVE TEXT. Ponta: La sfâşitul lui 2013, fiecare român va fi mai dator cu 150 de euro

Comentariul lui Cristian Preda vine după ce, joi, premierul Victor Ponta a realizat o prezentare pe tema bugetului de stat pe 2013.

Cele mai citite

Remiză spectaculoasă între Bologna și Juventus! „Bătrâna Doamna” a revenit de la 0-3

Bologna şi Juventus Torino au oferit cel mai spectaculos meci al etapei a 37-a din Serie A, după ce au remizat, scor 3-3. Bologna...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Dan Negru: “Schimbările şi noutăţile au distrus piaţa de televiziune de la noi”

Dan Negru, renumitul realizator TV, a dat startul noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor" pe Kanal D, aducând în atenția publicului o serie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă