13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCristian Petrescu: Demisionez din Asociaţia profesională din Turism la învestirea Guvernului

Cristian Petrescu: Demisionez din Asociaţia profesională din Turism la învestirea Guvernului

Ministrul desemnat al Dezvoltării, Cristian Petrescu, a declarat, miercuri, că nu se află în conflict de interese prin faptul că este preşedintele Asociaţiei profesionale din Turism, care are contracte în derulare cu ministerul, şi a arătat că o să-şi dea demisia din această asociaţie după învestire, potrivit Mediafax.

“Nu am eu contracte cu Ministerul Dezvoltării, în calitate de persoană fizică. Asociaţia profesioniştilor din turism al cărui preşedinte sunt până astăzi sau mâine, când se va învesti Guvernul, are aceste contracte pe Programul Operaţional regional. Contractele pe fonduri europene ştiţi cât de transparente sunt, se fac acele licitaţii”, a explicat Petrescu, la întrebarea ziariştilor dacă se află în conflict de interese pe motiv că are contracte cu Ministerul Dezvoltării.

Petrescu a mai spus că această Asociaţie vine şi cu o contribuţie de 2% la aceste contracte, deci şi cu “bani de acasă”.

“Nu am de ce să fiu în conflict de interese. Vorbim de o asociaţie cu zeci de profesionişti recunoscuţi pe plan intern şi internaţional. Eu sunt doar preşedinte, nu eu derulez vreo procedură de achiziţie”, a adăugat Petrescu.

El a mai spus că va demisiona şi din funcţia de preşedinte al Asociaţiei şi de membru după ce va fi învestit Guvernul.

Ministrul desemnat al Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Petrescu a primit, miercuri, recomandarea comisiilor de specialitate pentru acest post, parlamentarii puterii votând în unanimitate, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

Propus de PDL pentru şefia MDRT, deputatul de Bucureşti Cristian Petrescu, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, are contracte cu acest minister în valoare de peste un milion de euro, iar soţia sa are contracte cu CNADNR în sumă de 549.000 euro şi 4.612.800 de lei.

Cristian Petrescu a declarat, pentru gandul.info, că va renunţa la Asociaţia pe care o conduce, după ce va fi învestit ca ministru: “Bineînţeles (că voi renunţa), dar doar după învestire, dacă va fi cazul”.

Deocamdată, potrivit declaraţiei de interese postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Cristian Petrescu este preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finanţare europeană prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetăţi dobrogene, în valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramureş şi Bucovina, în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) şi pentru promovarea traseelor turistice şi de agrement din Transilvania, contract în valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă