12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCrin Antonescu: Avem o problemă de credibilitate pentru care este responsabil factorul...

Crin Antonescu: Avem o problemă de credibilitate pentru care este responsabil factorul politic

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, referindu-se la amânarea aderării României la Schengen că România are “o problemă de credibilitate” pentru care în primul rând este responsabil factorul politic, informează Agerpres.

“Cred că avem o problemă de credibilitate pentru care în primul rând este responsabil factorul politic şi aici numesc politica externă împreună cu preşedintele României”, a spus Antonescu.

El l-a acuzat pe şeful statului că în loc să se implice mai mult în politica externă pentru aderarea la Schengen “a hărţuit moguli, s-a războit cu preşedintele PSD, Victor Ponta, a văzut ce se întâmplă cu poliţiştii care au strigat în faţa Palatului Cotroceni şi a schimbat pentru asta ministrul de Interne care a condus bine procesul de pregătire tehnică pentru Schengen”.

Referindu-se la o posibilă demisie a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, liderul PNL a spus că aceasta este problema demnitarului şi nu a sa, susţinând că “răul porneşte din altă parte”.

În ceea ce priveşte implicarea europarlamentarilor români pentru aderarea României la spaţiul Schengen, Antonescu a spus că aceştia fac ceea ce pot şi a arătat că aceste chestiuni nu pot fi rezolvate de europarlamentari, ci de Comisia Europeană, preşedinte şi Guvern.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă