15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Coronavirusul mai dă o șansă României

După ce fotbalistul norvegian Omar Elabdellaoui a fost depistat cu COVID-19, iar ceilalți jucători și membri ai staff-ului au fost considerați contacți direcți, ministrul Sănătății din Norvegia nu a permis echipei naționale să facă deplasarea la București, pentru meciul cu România, care era programat să se dispute duminică seară. Drept urmare, UEFA a decis anularea partidei și va comunica în cel mai scurt timp măsurile care vor fi luate.

Chiar dacă elevii lui Mirel Rădoi nu și-au mai putut lua revanșa pe teren pentru umilința de la Oslo, ghinionul nordicilor ar putea reprezenta norocul nostru. Asta deoarece, cel mai probabil, Comisia de Disciplină UEFA va acorda României victoria la „masa verde”, iar tricolorii vor bifa încă trei puncte în luna noiembrie, după succesul din amicalul cu Belarus.

Singura miză pe care România o mai are acum este calificarea in extremis în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

La începutul seriei de trei partide din noiembrie, România se afla pe locul 25 în rândul țărilor europene din clasamentul FIFA, iar pentru a prinde urna a doua valorică trebuia să depășim 5 reprezentative.

Prima rundă ne-a fost favorabilă, am învins Belarus, iar celelalte 5 „competitoare” au configurat prin rezultatele lor un parcurs convenabil nouă. Acum, după anularea partidei cu Norvegia și în perspectiva posibilă a anulării partidei nordicilor și cu Austria, putem folosi ca scenariu de lucru ieșirea Norvegiei din rândul țărilor cu care ne luptăm pentru urna a doua. Ar rămâne, așadar, Irlanda, Slovacia și Irlanda de Nord. Acestora li s-ar putea adăuga Rusia și Scoția.

În ultima etapă din Liga Națiunilor, Irlanda va primi vizita Bulgariei, Slovacia se va deplasa în Cehia, iar Rusia și Scoția vor întâlni Serbia, respectiv Israel.

Astfel, o victorie în meciul de miercuri cu Irlanda de Nord ne poate propulsa atât în clasamentul grupei de Liga Națiunilor, cât și în ierahia FIFA, iar în funcție de jocul rezultatelor putem urca în urna a doua valorică.

Partida României cu Irlanda de Nord se va disputa pe Stadionul Windsor Park din Belfast, miercuri, 18 noiembrie, de la ora 21:45.

Ultima oră
Pe aceeași temă