13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportConvenţia Naţională a PDL - pe 23 martie, cu 5.000 de delegaţi

Convenţia Naţională a PDL – pe 23 martie, cu 5.000 de delegaţi

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a votat sâmbătă ca data pentru Convenţia Naţională Extraordinară a partidului să fie 23 martie, locul desfăşurării – pavilionul expoziţional ROMEXPO iar numărul delegaţilor să fie de 5.000.

 

La momentul votului, CNC a respins două propuneri formulate de europarlamentarul Monica Macovei – ca data Convenţiei să fie 30 martie iar numărul de delegaţi să fie de 10.000.

Cristian Preda a susţinut şi el propunerea Monicăi Macovei privind prezenţa la Convenţie a tuturor aleşilor locali, susţinând că ar fi locuri pentru reuniunea acestora. El a cerut şi alegerea conducerii partidului după sistemul american de alegere a preşedinţilor de partid, pentru “înlăturarea suspiciunilor”.

“Propunerea mea este să o punem pe 30 martie, pentru a lăsa posibilitatea celor care vor intra în competiţie să aibă timp să-şi facă campanie în ţară, pentru a fi egalitate de şansă, spre exemplu, între dvs, domnule preşedinte, care deja mergeţi prin filiale să le evaluaţi şi cei care nu au avut această posibilitate”, a spus Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a replicat acesteia că înţelege ironia, dar că nu poate fi aleasă data de 30 martie, pentru că este Paştele la catolici. Macovei a precizat, la rândul ei, că nu este vorba despre nicio ironie.

“Nu suntem la târg”, a afirmat Blaga, după ce Macovei a opinat că s-ar putea identifica o altă dată, care să le permită candidaţilor la şefia PDL să-şi facă o campanie.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a aprobat componenţa comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului în forma propusă în şedinţa Colegiului Director Naţional de vineri, respingând o propunere de amendament din partea lui Gheorghe Ştefan.

Propunerile, adoptate prin vot în CNC, pentru cei nouă membri ai comisiei de organizare a CNE sunt: Alin Popoviciu, Mircea Toader, Costică Canacheu, Sulfina Barbu, Traian Igaş, Ion Bălan, Alin Tişe, Bogdan Cantaragiu şi Marian Zlotea.

Amendamentul propus de liderul Organizaţiei PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi care a fost respins viza ca din comisie să facă parte câte un membru din primele organizaţii judeţene în funcţie de scorul electoral obţinut la alegerile parlamentare.

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...
Ultima oră
Pe aceeași temă