25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSportConsulul Ungariei la Cluj, rechemat la Budapesta, după doi ani de mandat

Consulul Ungariei la Cluj, rechemat la Budapesta, după doi ani de mandat

Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, îşi va încheia mandatul în 25 august, după numai doi ani, relatează Mediafax. El a fost rechemat la Budapesta, unde va primi alte însărcinări.

"Eu am venit la post, la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca, în 2012, iar pe 25 august mi se încheie mandatul, după doar doi ani. Se întâmplă aşa ceva, face parte din normalitatea diplomatică, dacă eşti trimis în străinătate, nu ştii niciodată dacă va fi nevoie de tine în Centrală, la Ministerul de Externe. Am fost rechemat la Budapesta şi sper că voi avea o activitate diplomatică legată tot de relaţia româno-maghiară, că voi fi aproape de acest domeniu", a spus Magdo.

El a afirmat că, în cei doi ani cât a deţinut funcţia de consul general al Ungariei la Cluj-Napoca, s-a preocupat atât de activităţile consulare, de acordare de asistenţă cetăţenilor din Ungaria şi de acordare a dublei cetăţenii pentru maghiarii din România, cât şi de dezvoltarea relaţiilor culturale şi economice dintre cele două ţări.

Magdo a arătat că şi în plan economic s-a preocupat de dezvoltarea relaţiilor de parteneriat dintre firmele din Ungaria şi cele România, fiind organizate diverse întâlniri ale asociaţiilor oamenilor de afaceri.

"Noi, la Consulatul Ungariei, nu am făcut politică. Sper că acest model clujean pe care am încercat să îl facem în ultimii doi ani să îl regăsim şi într-un plan mai mare, politic", a conchis consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca.

Magdo Janos s-a născut în 1970 la Braşov, unde a absolvit Liceul German, după care a făcut stagiul militar la Iaşi.

În 1990, el a plecat în Ungaria, unde a studiat relaţiile internaţionale. El a intrat în diplomaţie şi a activat în Germania, Grecia şi România.

Mile Lajos, fost lider al grupului parlamentar al partidului de stânga LMP (de opoziţie), va fi numit consul general al Ungariei la Cluj, în România, începând din septembrie, anunţa, la sfârşitul lunii iulie, Ministerul ungar de Externe pe site-ul său, citat de MTI.

Mile s-a născut în 1958 la Debrecen.

Cele mai citite

Talibanii trag focuri de avertisment pe fondul unui protest al femeilor în capitala afgană, Kabul. VIDEO

Luptătorii talibani au tras focuri de avertisment pentru a dispersa un protest rar al femeilor în capitala Afganistanului, Kabul. Imagini video dramatice arată cum bărbați...
00:01:03

VIDEO: Parcurile europene se transformă în câmpii uscate – Seceta a pus stăpânire pe ele

Condițiile de secetă au transformat unele dintre cele mai faimoase parcuri urbane din Europa în câmpii uscate, cu iarbă decolorată și vegetație uscată, care...
00:02:01

VIDEO: Suspectul în cazul atacului asupra lui Salman Rushdie a fost identificat

Salman Rushdie, romancierul de origine indiană care s-a ascuns ani de zile după ce Iranul i-a îndemnat pe musulmani să îl ucidă din cauza...
Ultima oră
Pe aceeași temă