15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportConsiliul Naţional al PSD a început în absenţa lui Geoană

Consiliul Naţional al PSD a început în absenţa lui Geoană

Consiliul Naţional al PSD, care va convoca congresul de modificare a statutului şi care validează ordinea de zi a acestuia, a început sâmbătă, o absenţă notabilă fiind preşedintele Senatului, Mircea Geoană, informează NewsIn.

Potrivit unor surse participante la şedinţa CEx de vineri seară, după ce Geoană a transmis un material liderilor partidului în care susţinea că există tentaţia de “a da liber la pusul botniţei” în PSD, liderul Victor Ponta a spus că, dacă preşedintele Senatului va vorbi în cadrul Congresului de sâmbătă, el nu va mai prezenta programul de guvernare.

În cele din urmă, în şedinţa CEx s-a votat ca la congres să ia cuvântul pentru a transmite mesajele partidului doar preşedintele Victor Ponta, preşedintele CN Adrian Năstase, secretarul general Liviu Dragnea şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu, sub considerentul prezentării unui mesaj unitar al partidului legat de programul de guvernare. Potrivit aceloraşi surse, Geoană nu ar participa la şedinţa Consiliului Naţional, urmând să vină doar la congres, începând cu ora 14.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a transmis vineri o scrisoare liderilor PSD în care afirma că partidul are o serie de duşmani interni, reprezentând mentalităţi şi practici, printre care tentaţia de “a da liber la pusul botniţei”, în ideea că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid şi e nevoie de disciplină.

“Există percepţia,total greşită, că s-a ajuns prea departe cu democratizarea în partid, că e prea mult să ai alegeri interne în cadrul cărora fiecare membru să voteze pentru fiecare funcţie. Există tentaţia de a da liber la pusul botniţei în PSD, potrivit principiului că mai multă disciplină înseamnă mai puţină democraţie”, le transmite Geoană pesediştilor.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a spus vineri că nu a citit scrisoarea lui Mircea Geoană către liderii partidului, dar consideră că “cineva normal la cap” nu poate spune că în PSD cineva are botniţă, ci toată lumea vorbeşte liber şi se poate constata că mesajul partidului a devenit mai coerent.

Pe 16 august, Mircea Geoană a fost determinat să accepte ca timp de şase luni să nu mai exprime poziţii contrare liniei generale a partidului, iar dacă nu-şi respectă angajamentul riscă suspendarea sau excluderea. Decizia a fost luată după ce fostul şef al PSD a pledat de mai multe ori pentru o alianţă cu PNL.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă