19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportComisia „Nana“ îşi face site, dar va studia rapoarte

Comisia „Nana“ îşi face site, dar va studia rapoarte

Membrii Comisiei Călăraşi au decis să îşi facă site şi aşteaptă la audieri pe orice persoană care are informaţii despre vânzarea terenurilor din zona comunei Nana, potrivit unui anunţ făcut ieri de senatorul PSD Gabriela Firea şi preluat de Mediafax.

Oficialul social-democrat a ţinut totodată să precizeze că trebuie să existe documente pentru ca informaţiile să poată fi postate pe site.

Citeşte şi: Primarul din Nana, prefectul de Călăraşi şi consilierul Rădulescu, primii audiaţi în Comisia Călăraşi

“Delaţiuni, informaţii fără acoperire pot să apară din toate zonele. Eu m-am referit la un program de audieri şi persoane care consider că au anumite informaţii de prezentat în faţa comisiei şi se pot înscrie la audieri”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai declarat că este “obligatoriu” să se intre în posesia tuturor contractelor de vânzare cumpărare, pentru terenurile din zona comunei Nana, pentru aceasta fiind invitaţi şi notarii care au încheiat astfel de contracte.

“Toate documentele care slujesc la clarificarea obiectivelor Comisiei le vom solicita”, a spus şi preşedintele Comisiei, Eugen Nicolicea.

Citeşte şi: Comisia Călăraşi îşi începe miercuri activitatea

Cu privire la invitarea la audieri a fiicei preşedintelui, Ioana Băsescu, senatorul PSD Gabriela Firea nu a putut să ofere un răspuns clar.

Potrivit Mediafax, în cadrul Comisiei s-a mai propus şi studierea raportului Comisiei senatoriale de anchetă privind activitatea CEC.

Social-democraţii susţin că audierile din comisie vor fi publice în faza în care reprezentanţii instituţiilor au documente publice, iar în momentul în care vor preciza că există informaţii clasificate, membrii comisiei vor solicita certificate ORNISS.

Comisia de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, Călăraşi, şi-a completat ieri conducerea şi a stabilit programul de lucru, şedinţele urmând a avea loc de luni până joi, până la finalizarea anchetei parlamentare.

De precizat că la sfârşitul lunii decembrie comisia senatorială care a analizat activitatea CEC a concluzionat că Ioana Băsescu a obţinut creditul de aproape un milion de euro cu respectarea de către CEC a procedurilor.

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...
Ultima oră
Pe aceeași temă