21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportChelaru: Sunt SURPRINS de demisia lui Cepoi, Arafat îl va suplini cât...

Chelaru: Sunt SURPRINS de demisia lui Cepoi, Arafat îl va suplini cât va putea mai bine

Senatorul Ioan Chelaru, vicepreşedinte PSD, a declarat, luni, pentru Mediafax, că este surprins de demisia lui Vasile Cepoi de la Ministerul Sănătăţii, având în vedere că acuzaţiile aduse de ANI „se rezumă doar la supoziţii”, el apreciind că Raed Arafat va gestiona bine atribuţiile pe care le preia.

„Sunt puţin suprins de demisia domnului ministru, pentru că deocamdată sunt numai nişte supoziţii. E adevărat că sunt făcute publice – în lumina prostului obicei pe care îl are – de ANI acum. Eu am spus întotdeuna că în acest domeniu certitudinea ţi-o dă o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă”, a spus Chelaru.

El a arătat că în acest moment există doar o sesizare pe care ANI ar fi făcut-o la Parchet, dar a subliniat că acest lucru reprezintă doar o suspiciune.

„Cred că e o decizie politică. Nu ştiu cum s-a ajuns la această situaţie. Eu nu mă aşteptam, este unul dintre cei mai buni specialişti pe care România îi are în managementul sanitar şi aveam nevoie de serviciile domnului Cepoi într-un asemenea moment. Decizia este personală, a fost comunicată, probabil, premierului”, a spus Chelaru.

Citeşte şi:

Nicolăescu: Cepoi a făcut bine, când ai probleme nu accepţi funcţii; nu sunt interesat acum de Sănătate

Vasile Cepoi a DEMISIONAT din funcţia de MINISTRU al Sănătăţii. Îl înlocuieşte RAED ARAFAT

Cezar Preda: Plecarea lui Cepoi, încă o demisie a unuia care NU AVEA ce să caute în Guvern

Turcan: Demisia lui Cepoi, urmarea firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI

El a arătat că Raed Arafat se va ocupa de atribuţiile pe care le preia cât va putea de bine, fiind din interiorul ministerului şi adjuct al lui Cepoi.

„Domnul Raed Arafat, care e adjunctul lui Cepoi, îl va suplini cât va putea mai bine. Personal, nu cred că decizia aceasta trebuia luată ca urmare a comunicatului ANI”, a mai spus Chelaru.

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale.

Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie.

„În această după-amiază, Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii i-a solicitat primului-ministru, Victor Ponta, eliberarea din funcţia de ministru al Sănătăţii”, se precizează într-un comunicat remis Mediafax de Ministerul Sănătăţii.

Pentru perioada următoare, toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat, se mai precizează în comunicat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă