22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportCezar Preda: Plecarea lui Cepoi, încă o demisie a unuia care NU...

Cezar Preda: Plecarea lui Cepoi, încă o demisie a unuia care NU AVEA ce să caute în Guvern

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, luni, pentru Mediafax, că demisia lui Vasile Cepoi din fruntea Ministerului Sănătăţii „înseamnă o altă demisie a unuia care nu avea ce căuta în Guvern”, arătând că Guvernul „e plin de oameni incompetenţi, incompatibili şi în conflict de interese”.

„Guvernul e plin de oameni incompetenţi, incompatibili şi în conflict de interese, nu e unul curat acolo, în frunte cu Victor Ponta. Demisia lui Cepoi înseamnă o altă demisie a unuia care nu avea ce căuta în Guvern”, a precizat Cezar Preda.

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Raed Arafat preluând prerogativele ministeriale.

Cepoi a cerut premierului să fie eliberat din funcţie, iar premierul a acceptat.

Citeşte şi:

Nicolăescu: Cepoi a făcut bine, când ai probleme nu accepţi funcţii; nu sunt interesat acum de Sănătate

Turcan: Demisia lui Cepoi, urmarea firească a apariţiei conflictului de interese sesizat de ANI

Săptămâna trecută, Cepoi a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Citeşte şi:

Chelaru: Sunt SURPRINS de demisia lui Cepoi, Arafat îl va suplini cât va putea mai bine

Vasile Cepoi a DEMISIONAT din funcţia de MINISTRU al Sănătăţii

„Guvernul a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României”, a transmis Executivul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă