3.4 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăSportCezar Preda: Nu am avut nicio discuție privind numirea în fruntea SIE....

Cezar Preda: Nu am avut nicio discuție privind numirea în fruntea SIE. Nu așa se face numirea

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat sâmbătă că nu a existat nicio discuţie cu privire la numirea sa la şefia Serviciului de Informaţii Externe, însă a punctat că orice om ar fi onorat de o asemenea funcţie.

„Eu am fost de multe ori pe ştiri şi ministru şi viceprim-ministru. Nu pot să confirm nimic, pentru că nu a avut loc nicio discuţie şi nu aşa se face numirea la SIE. (…) Orice om este onorat, care are expertiză, pentru o asemenea funcţie, dar chestiunile acestea sunt la nivel de şef de stat, la nivel de securitate naţională. Nu sunt eu în măsură să apreciez cum va face dl preşedinte nominalizarea, dar este o onoare pentru oricine”, a declarat Preda, la Parlament.

În opinia sa, supoziţia că va prelua şefia SIE ar fi pornit, probabil, de la cutuma privind conducerile SIE şi SRI. 

„Domnul Dragnea a încălcat într-adevăr (…) Regulamentul de funcţionare a Camerei Deputaţilor şi Senatului, care spune că câştigătorul ia Comisia SRI, al doilea partid ia Comisia SIE, iar la vicepreşedinţi invers. Dl Dragnea, justificând faptul că nu a dorit să dea un drept PNL, l-a introdus şi pe dl preşedinte în această ecuaţie, ceea ce nu a fost corect. (…) În general, lucrurile acestea se tranşează în afara Parlamentului şi este pur şi simplu un raport între preşedinte şi şefii de servicii, iar Parlamentul, dacă respectivul nominalizat are expertiză, îl validează, dacă nu, nu. Nu se face troc. Este prima oară când aud că se face troc cu aşa ceva. Dl Dragnea trebuie să înţeleagă că lucrurile acestea – cele două numiri – sunt peste înţelegerile şi compromisurile care se fac de obicei şi cred că de aici au plecat aceste chestiuni”, a afirmat Cezar Preda.

Liberalul a subliniat că preşedintele Klaus Iohannis decide numirea şefului SIE.

„Eu nu cred că poate fi dus în ecuaţia de membru de partid, dl preşedinte decide. Poate să fie din interiorul PNL, un om cu expertiză mare, poate să fie din afara PNL”, a arătat Preda.

Potrivit unor informații neoficiale publicate de presă, președintele Klaus Ioahannis și PSD ar fi ajuns la o înțelegere privind numirea lui Cezar Preda în fruntea SIE.
 

Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...

Unde se plătesc amenzile de circulație

Unde se plătesc amenzile este o întrebare la care, din păcare, trebuie să afle răspunsul unii dintre români. O simplificare a procedurii de plată a...

Guvernul analizează criza sanitară produsă de Omicron

Guvernul analizează criza sanitară produsă de tulpina Omicron, cea mai nouă formă a virusului Covid. Discuția se poartă într-o ședință de urgență a Executivului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă