21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSport“Cel mai frumos portret posibil” al candidaţilor la Sectorul 6

“Cel mai frumos portret posibil” al candidaţilor la Sectorul 6

Rareş Mănescu, un Tăriceanu cu anvergură de Sector

Reprezentanţii stafului de campaniei al lui Rareş Mănescu ne-au comunicat că nu au ce să ne comunice, fiindcă acesta încă n-a scos din tolbă toate armele: “Cât timp campania e în desfăşurare nu putem trage o concluzie. Asta fiindcă am avut un mesaj iniţial, apoi am schimbat mesajul la mijlocul campaniei şi e posibil să-l mai schimbăm o dată pe final. Trebuie să reacţionezi la ce vine din piaţă, te repliezi. Nu înseamnă că îţi schimbi mesajul, dar pe un banner ai loc să pui doar câteva idei 3-4-5, din sute, care fac parte din programul tău electoral. Atunci când primeşti 300 de telefoane de la cetăţeni care te întreabă: dar în problema aia cu ce soluţie vii, atunci e important să ieşim public cu soluţia noastră la problema respectivă”.

Poteraş, descalificat din campionat, fiindcă a ridicat deasupra capului un ciolan prea mare

Imaginea proiectată în rândul maselor: “Nu las lucrurile neterminate, merg înainte şi termin proiectele pe care le-am demarat”

Cine a avut ideea mesajului electoral: …

Cât a costat campania: “La bannere am folosit o poză veche, din 2008. Nu am investit mult în imagine”.

Ştefan Florescu, un suflet pentru fotoliul de la Primărie

Imaginea proiectată în rândul maselor: “Mesajul meu de campanie a fost: «Ştefan Florescu, independent politic, dependent de oameni»… Am fost membru PC dar mi-am dat demisia pentru a candida independent. PNL-ul nu a vrut să mă susţină şi ca să nu se rupă USL-ul la nivelul Capitalei, am spus că demisionez şi voi candida independent”.

L-am întrebat pe Florescu dacă îmaginea de candidat independent politic se mai susţine faptic, din moment ce a fost membru de partid până recent: “Dacă eu am fost membru de partid, vă daţi seama, mi-am dat demisia şi am pus politicul oarecum pe locul 5 pentru mine. Mi-am dat demisia înainte să-mi depun candidatura pentru Primăria Sectorului 6”.

Am vrut să aflăm şi cum se face că atât mesajul său, cât şi al contracandidatului Rareş Mănescu, sunt girate de Sorin Oprescu: “Sorin Oprescu e un primar independent şi mă susţine în continuare şi dacă făcea vreo declaraţie că nu mă susţine pe mine, puteaţi să mă întrebaţi lucrul ăsta. Înainte de a-mi da demisia din PC, era susţinut şi de preşedintele PSD Victor Ponta şi de primarul general Sorin Oprescu. Mai mult decât atât, am fost susţinut şi de Daniel Constantin, preşedintele PC. Ei nu s-au dezis de mine în nici o declaraţie publică”.

Cine a avut ideea mesajului electoral: “Mesajul pe care l-am transmis este mesajul pe care l-am simţit eu la momentul respectiv şi practic este mesajul meu. Nu am nici un consultant politic, nu am echipă de consultanţi politici, firmă de PR sau de publicitate, aşa cum se practică”.

Cât a costat campania: “Foarte puţin, pentru că nu prea am avut sponsori, ca să zic aşa. Nu ştiu, două, trei mii de euro. Fiind primarul în funcţie PDL eu nu am avut acces pentru panotaj, nu am putut să am acces la firma de publicitate să pot să-mi pun afişe pe panouri. Sunt poate cel mai sărac candidat din punctul ăsta de vedere”.

 

 

Cele mai citite

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...

Rolls-Royce își extinde fabrica pentru a putea construi mașinile mult mai încet ca în prezent

Rolls-Royce își extinde fabrica din Chichester, Anglia, cu cinci noi clădiri, construcția fiind planificată să înceapă anul viitor, scrie CNN. De obicei, atunci când un...
Ultima oră
Pe aceeași temă