8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSportCel mai bogat turneu de esports se desfășoară în această săptămână la...

Cel mai bogat turneu de esports se desfășoară în această săptămână la București

Bucureștiul și Arena Națională sunt gazdele celei de-a zecea ediții ale turneului The International, o competiție de eSports la participă cele mai bune 18 echipe din lume. Deși prezența spectatorilor nu este permisă, din cauza pandemiei, acesta este cel mai important turneu de Gaming care se desfășoară în România, mai ales dacă luăm în calcul faptul că, fondul de premiere este de peste 40 de milioane de dolari – cel mai mare din istoria sporturilor electronice.

Dota 2 este cel mai important joc multi-player din lumea eSports, cu o bază de fani care depășește Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, League of Legends sau Starcraft II. PSG.LGD, Team Secret și Evil Geniuses au început turneul din postura de principale favorite la casele de pariuri, conform esportsbettingtop.com.  

The International 2021 a fost inițial programat să se desfășoare în Suedia, însă statul a refuzat să sprijine organizarea acestui turneu, deși comunitatea sporturilor electronice din Suedia este un adevărat pionier al acestui fenomen. Soluția de avarie a fost România, iar Primăria Capitalei a anunțat încă de la mijlocul verii că a încheiat cu succes negocierile cu Valve.

“Sunt fericit să vă anunț că am încheiat un acord cu firma americană Valve pentru organizarea celui mai mare eveniment internațional de sporturi electronice din acest an. Este o competiție care se va desfășura aici, pe Arena Națională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie. Este o competiție care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparație, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a fost mesajul publicat de primarul Nicușor Dan pe Facebook.

Istoricul precedentelor 9 ediții ale turneului (ediție, fond de premiere, locație, câștigător):

  1. The International 2011 – $1.600,000 – Köln – Natus Vincere (Ucraina)
  2. The International 2012 – $1.600,000 – Seattle – Invictus Gaming (China)
  3. The International 2013 – $2.874.380 – Seattle – Alliance (Suedia)
  4. The International 2014 – $10.923.977 – Seattle – Newbee (China)
  5. The International 2015 – $18.429.613 – Seattle – Evil Geniuses (SUA)
  6. The International 2016 – $20.770.460 – Seattle – Wings Gaming (China)
  7. The International 2017 – $24.787.916 – Seattle – Team Liquid (Olanda)
  8. The International 2018 – $25.532.177 – Vancouver – OG (Europa)
  9. The International 2018 – $34.330.068 – Shanghai – OG (Europa)

După a patra zi de concurs, Invictus Gaming conduce grupa A, cu 14 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce PSG.LDG conduce grupa B, având 15 victorii și o singură înfrângere. Primele două echipe eliminate din competiție sunt Thunder Predator (Peru) și SG Esports (Brazilia). Ambele formații au încasat câte un premiu în valoare de 100.000 de dolari. Finala turneului The International 10 se va disputa în data de 17 octombrie pe Arena Națională din București.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă