12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiCea de-a 53-a ediție a Crosului Unirii de la Alba Iulia: Scoateți...

Cea de-a 53-a ediție a Crosului Unirii de la Alba Iulia: Scoateți crosul între oameni!

Sute de copii, tineri și adulți au luat startul sâmbătă, 26 noiembrie, la cea de-a 53-a ediție a Crosului Unirii.

Evenimentul este organizat la Alba Iulia în cinstea Zilei Naționale, în Șanțurile Cetății din Cetatea Alba Carolina, în zona „Gothic”. 

Printre cei care au alergat în cadrul competiției s-a aflat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, dar și mai mulți pompieri din cadrul ISU Alba.

Clasamentul va fi alcătuit individual pe categorii de vârstă (la stabilirea categoriei de vârstă se ia în calcul anul nașterii). Toți participanții vor primi tricouri și se vor premia cu diplome și medalii fiecare categorie de vârstă, atât feminin cât și masculin, potrivit alba24.ro.

Această ediție a Crosului Unirii de la Alba Iulia a fost organizată de Primăria Alba Iulia, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia

Primul participant care a trecut linia de sosire a fost Mihăiță Neagu.

Competiția este organizată de Primăria Alba Iulia, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia.

După cursă a avut loc „ Petrecerea veteranilor atleți” la Vila Elisabeta din Alba Iulia.

„ Mesajul nostru, către autoritățile care organizează acest eveniment( Crosul Unirii), este unul ferm..
” Scoateți crosul între oameni”
Scopul acestor competiții, peste tot în lume, este să împărtășim faptul că alergarea este pastila miraculoasă a sănătății..
A ascunde un astfel de fenomen de oameni înseamnă o neînțelegere a fenomenului..”, a transmis Mircea Trifu, unul dintre participanții la cros, la finalul întrecerii.

Atleții veterani au dus Crosul Unirii la a 52-a ediție

Atleții veterani sunt cei care, an de an, la Alba Iulia, fac ca evenimentul numit Crosul Unirii, cu ocazia zilei naționale de 1 decembrie a României, să se poată desfășura.

„ De peste 10 ani mereu alături de echipa Națională a veteranilor atleți ai României!!
DATORITĂ LOR CROSUL UNIRII A RĂMAS ÎN VIAȚĂ DE PESTE 52 DE ANI!!
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!!, a scris Mircea Trifu unul dintre participanții la acest cross.

Cea de a 52-a ediție a Crosului Unirii din Alba Iulia a adus cu ea surprize nu numai din punct de vedere a vremii, când vremea s-a înseninat chiar înaintea începerii competiției, ci și a vârstei tot mai fragede a unora dintre concurenți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă