19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportAtletismAtleții veterani au dus Crosul Unirii la a 52-a ediție

Atleții veterani au dus Crosul Unirii la a 52-a ediție

Atleții veterani sunt cei care, an de an, la Alba Iulia, fac ca evenimentul numit Crosul Unirii, cu ocazia zilei naționale de 1 decembrie a României, să se poată desfășura.

„ De peste 10 ani mereu alături de echipa Națională a veteranilor atleți ai României!!
DATORITĂ LOR CROSUL UNIRII A RĂMAS ÎN VIAȚĂ DE PESTE 52 DE ANI!!
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!!, a scris Mircea Trifu unul dintre participanții la acest cross.

Cea de a 52-a ediție a Crosului Unirii din Alba Iulia a adus cu ea surprize nu numai din punct de vedere a vremii, când vremea s-a înseninat chiar înaintea începerii competiției, ci și a vârstei tot mai fragede a unora dintre concurenți.

În acest an, Maria și Sara Hăprian, din orașul Cugir, nepoatele antrenorului Gheorghe Hăprian (CSO Cugir), au fost cele mai tinere concurente ale acestui eveniment, la doar 4 ani, atrăgând o atenție deosebită din partea celorlalți alergători și ale organizatorilor.

Drept răsplată pentru participarea lor, cele două suflete au primit câte un premiu special. Astfel, Crosul Unirii, ediția 52, a reunit alergători de toate vârstele și a reușit să marcheze un eveniment de suflet pentru albaiulieni și sportivi de pretutindeni.

Pe lângă atleții veterani care participă anual la Crosul Unirii, anul acesta a fost prezent și un ultramaratonist

Ultramaratonistul din Alba, Levente Polgar, a declarat la Crosul Unirii 2021: „Doar așa putem învinge și anxietatea”
Levente Polgar, ultramaratonistul aiudean, îndrăgit de românii de pretutindeni pentru performanțele sale sportive și actele e caritate pe care le face frecvent, a fost și el prezent astăzi, 27 noiembrie, la Alba Iulia, pentru a participa la Crosul Unirii.

„Doar așa putem învinge și anxietatea cu care am trecut 2020 și 2021 pentru că nu au fost niște ani foarte plăcuți pentru noi.

Ne-au și depărtat, ne-au și apropriat, ne-au și făcut să vedem înlăuntrul nostru mai bine, să cugetăm ce se întâmplă de fapt.

Ăsta este de fapt farmecul, cum ne poate face lumea să ne bucurăm real, pentru niște lucruri simple.”, a declarat ultramaratonistul Levente Polgar, pentru ziarulunirea.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă