22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCe spune Tăriceanu despre acuzațiile de abuz în serviciu

Ce spune Tăriceanu despre acuzațiile de abuz în serviciu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, referitor la acuzaţiile de abuz în serviciu în cazul Șova, că ”sunt foarte mulţi nepricepuţi care vorbesc despre tot felul de lucruri”, informează Mediafax.

”Atâta vreme cât Senatul s-a conformat deciziei Curţii Constituţionale, nu ştiu care ar putea fi acuzaţia de abuz”, a declarat Tăriceanu.

Citește și: UPDATE: Decizia în cazul Șova a fost aprobată în Biroul Permanent. Hotărârea va fi trimisă la Monitorul Oficial

Preşedintele Senatului a mai arătat că ”sunt mulţi nepricepuţi care vorbesc despre tot felul de lucruri”.

Senatorul PNL Alin Tişe a criticat, marţi, în şedinţa comisiei juridice, decizia Biroului Permanent de a trimite la Comisia juridică, pentru redactare, hotărârea în cazul Şova.

“Astăzi, Biroul Permanent, în frunte cu domnul Tăriceanu, a făcut un abuz. Nu are Comisia juridică, conform regulamentului de funcţionare, nicio atribuţie privind redactarea unor hotărâri privind un vot care s-a dat deja în plen. Avizul comisie pe cererea DNA a fost favorabil, s-a dus în plen, pentru vot final, nu mai avem competenţă mai departe”, a explicat Tişe.

El a menţionat că: “asistăm la un refuz al preşedintelui Senatului de a semna un act, deşi în conformitate cu prevederile legale, aceste atribuţii aparţin preşedintelui Senatului.

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova a fost aprobată, miercuri, în Biroul Permanent şi va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...
Ultima oră
Pe aceeași temă