15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportCANDIDAŢII USL la ALEGERILE PARLAMENTARE. Bucureşti: Gigi Becali, Valiza, dare de mită...

CANDIDAŢII USL la ALEGERILE PARLAMENTARE. Bucureşti: Gigi Becali, Valiza, dare de mită şi privare de libertate

Europarlamentarul şi omul de afaceri Gigi Becali candidează la alegerile parlamentare din 9 decembrie din partea USL. Becali se va lupta pentru un mandat de deputat în Bucureşti, în Colegiul 25 din Sectorul 6 al Capitalei.

Vezi CV-ul lui Gigi Becali

Citeşte şi CANDIDATI ALEGERI PARLAMENTARE 2012. LISTA COMPLETĂ a candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor pentru fiecare judeţ. Vezi cine sunt CANDIDAŢII LA PARLAMENTARE din colegiul tău!

ALEGERI PARLAMENTARE 2012 – BUCUREŞTI. Vezi LISTA COMPLETĂ a candidaţilor USL şi ARD din Capitală!

CRITICI ŞI CONTROVERSE

– În data de 7 mai 2008 DNA Cluj a reţinut cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali care aveau asupra lor suma de 1,7 milioane de euro, sumă care se presupune că era destinată jucătorilor de la U Cluj în caz că nu pierdeau întâlnirea cu CFR Cluj. În replică, Becali a afirmat că banii erau destinaţi cumpărării de bomboane.

– În data de 18 decembrie 2008, DNA i-au trimis în judecată pe Gigi Becali, Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Admnistraţie al FC Steaua, şi Victor Piţurcă, antrenorul echipei naţionale de fotbal în celebrul dosar “Valiza”. Pe 17 aprilie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis achitarea lui Gigi Becali în acest dosar.

– În iunie 2008, Becali era urmărit penal pentru infracţiune de dare de mită şi în cazul meciului Rapid – Gloria, din 2006, când Becali a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni.

– În data de 2 aprilie 2009, Gigi Becali a fost ridicat cu mandat de arestare de la domiciliul său din cartierul Pipera din Bucureşti sub acuzaţia de lipsire de libertate ilegală şi a fost prezentat Judecătoriei sectorului 1 al Capitalei.

După mai multe ore de deliberări, completul de judecători a hotărât arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile al lui George Becali împreună cu alţi patru complici făptuitori: Cătălin Zmarandescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciual.

Avocaţii celor arestaţi au declarat imediat recurs împotriva sentinţei judecătoreşti. Recursul la măsura arestării preventive a celor cinci învinuiţi s-a judecat în data de 6 aprilie 2009 de către un complet de trei judecători ai Tribunalului Bucureşti.

Avocaţii celor învinuiţi au cerut, iniţial, recuzarea completului de judecată, procedură care a condus la suspendarea temporară a procedurii. După deliberarea Consiliului Tribunalului s-a adoptat măsura respingerii solicitării învinuiţilor.

Judecarea de fond a cauzei s-a reluat în după amiaza zilei de 6 aprilie de acelaşi complet. Verdictul tribunalului a fost dat seara târziu şi a constat în respingerea recursului formulat de cei învinuiţi, respectiv menţinerea deciziei iniţiale, din care s-a reţinut motivarea judecătoriei Sectorului 1: “…organele judiciare sunt singurele abilitate să efectueze cercetări pentru aflarea adevărului, iar neacceptarea acestui principiu ar însemna pentru toţi cetăţenii că au posibilitatea de a-şi face singuri dreptate, prin sancţionarea unei fapte ilicite prin comiterea unei alte fapte ilicite”.

Cele mai citite

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă