25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportCâmpeanu: Mamele vor primi indemnizaţiile majorate în noiembrie pentru octombrie

Câmpeanu: Mamele vor primi indemnizaţiile majorate în noiembrie pentru octombrie

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, luni, că mamele îşi vor primi indemnizaţiile majorate în luna noiembrie pentru luna octombrie, potrivit Mediafax.

“Sunt foarte bucuroasă că a fost promulgată legea şi în sfârşit s-a rezolvat şi problema mămicilor pentru că erau ultimele care au rămas fără să li se reîntregească drepturile pe care le-au avut. Legea intră în vigoare în momentul în care este promulgată în Monitorul Oficial, iar banii vor fi primiţi în noiembrie pentru octombrie şi de acolo în fiecare lună”, a explicat Mariana Câmpeanu.

Ea a arătat că legea nu se aplică retroactiv, pentru că actul normativ aşa prevede, fiind aferent şi lunii octombrie şi noiembrie.

“Se aplică de la 1 octombrie, deci în noiembrie mamele vor primi banii pe octombrie”, a subliniat Mariana Câmpeanu.

Citeşte şi:

Preşedintele Traian Băsescu a PROMULGAT legea privind revenirea la 85% a INDEMNIZAŢIEI pentru MAME

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea care majorează indemnizaţia de creştere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Legea respectivă mai prevede menţinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodată, proiectul de lege flexibilizează perioada în care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie să achite impozite locale.

Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă