14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportCamera Deputaţilor şi Senatul şi-au început primele şedinţe de plen din acest...

Camera Deputaţilor şi Senatul şi-au început primele şedinţe de plen din acest an

Camera Deputaţilor şi Senatul şi-au început, miercuri, primele şedinţe de plen din sesiunea parlamentară din acest an, întrunirile începând cu intonarea imnului de stat, potrivit Mediafax.

La şedinţa Camerei participă şi deputaţi ai PSD, PNL şi PC.

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a anunţat că la şedinţă sunt prezenţi 208 deputaţi şi absenţi 122, ea menţionând că este întrunit cvorumul necesar.

De asemenea, Senatul s-a întrunit în prima şedinţă din noua sesiune parlamentară. În cadrul acestei şedinţe, liderii grupurilor parlamentare vor face nominalizările pentru funcţiile de vicepreşedinţi, secretari şi chestori ai Senatului, aceste propuneri urmând să fie votate în bloc de plenul Senatului.

Din conducerea acestei Camere legislative fac parte, alături de preşedinte, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori.

Potrivit programului de lucru, senatorii urmează să adopte un Proiect de hotărâre privind constatarea încetării unor mandate de senator.

La şedinţă, care este prezidată de preşedintele Senatului, Vasile Blaga (PDL), şi-au anunţat prezenţa 102 senatori.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă