11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Surse: Camera Deputaților a aprobat cererea de începere a urmăririi penale...

UPDATE. Surse: Camera Deputaților a aprobat cererea de începere a urmăririi penale pentru Valerian Vreme

UPDATE: Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, fiind înregistrate 153 de voturi "pentru" şi 117 "împotrivă", conform Mediafax.

El a precizat că se constată adoptarea hotărârii privind cererea de începerea a umăririi penale a lui Valerian Vreme, majoritatea deputaţilor prezenţi votând "pentru". Votul a fost secret, cu bile.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme a declarat, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi sale penale, că el nu a săvârşit „vreo faptă nelegală” şi că imaginea sa a fost deja afectată de „acuze nemeritate”.

Vreme a arătat că funcţia de ministru este „preponderent politică” şi că, atunci când a semnat, în calitate de ministru al Comunicaţiilor, documentele în legătură cu care este acuzat, acestea aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister. „Documentele pe care le-am semnat au avut asistenţă juridică de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare şi toate avizele necesare. Mă întreb retoric ce s-ar fi întâmplat dacă aveam toate documentele legale, toate avizele necesare şi eu refuzam să semnez. Nu puteam oare atunci să săvârşesc un abuz în serviciu? Nici nu m-am gândit şi nici nu cred că am săvârşit vreo faptă nelegală, pentru că nu am făcut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!”, a spus Valerian Vreme.

UPDATE. Valerian Vreme este audiat, în acest moment, de deputați.

UPDATE.  Camera Deputaţilor s-a reunit, luni, pentru a decide asupra cererii de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, la şedinţă semnând prezenţa 236 de deputaţi din 404.

Votul va fi secret cu bile.

Comisia juridică a decis anterior să dea un aviz favorabil începerii urmăririi penale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că fiecare deputat PSD va decide cum votează în cazul cererii de începere a urmăririi parlamentare a deputatului Valerian Vreme, nefiind o hotărâre la nivelul PSD şi a arătat că el va vota "pentru".

Întrebat dacă s-a luat o decizie la PSD privind modul în care se va vota la cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme, Zgonea a precizat: „Nu, ca întotdeauna fiecare parlamentar va decide cum votează. Niciodată nu am spus, dar, după cum aţi observat, de fiecare dată, colegii care au fost prezenţi au votat pentru ridicarea imunităţii”.

De asemenea, liderul grupului parlamentar al PDL Tinel Gheorghe a menţionat că deputaţii democrat-liberali vor vota în favoarea cererii de începere a urmăririi penale.

—-

Plenul Camerei Deputaților va dezbate și va vota luni cererea DNA privind încuviințarea începererii urmăririi penale a deputatului independent Valerian Vreme.

Biroul permanent al Camerei a convocat miercuri ședință de plen pentru luni, la ora 15,00, pentru a discuta cererea care îl privește pe Valerian Vreme, acuzat de DNA de abuz în serviciu în perioada în care a fost ministru al Comunicațiilor.

"Luni la ora 15,00 are loc ședința de plen, un singur punct pe ordinea de zi, cererea Parchetului General pentru ridicarea imunității domnului deputat Valerian Vreme votată de către comisie și raportul primit aseară. Aș vrea să vă spun încă o dată că nu ne facem scut în fața niciunui deputat care are probleme cu legea, am demonstrat și în decembrie anul trecut și pe parcursul celor doi ani că legislația și Regulamentul se aplică fără discuție. Eu voi vota pentru ridicarea imunității. Cred că domnul deputat se poate apăra în fața Justiției, care este independentă și cred întotdeauna că Justiția în România nu are ingerințe politice și poate ca domnul deputat să-și probeze nevinovăția cu privire la acuzele care se aduc de către DNA în mandatul pe care l-a avut ca ministru al Comunicațiilor", a declarat președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea la finalul ședinței Biroului permanent de miercuri.

El a adăugat că le va trimite SMS-uri colegilor săi să vină la ședința de plen și i-a rugat pe toți deputații să fie prezenți la ședință pentru a da un vot.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, marţi, solicitarea procurorilor DNA de începere a urmării penale a deputatului Valerian Vreme.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă