13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportBoureanu: Dacă Udrea scoate 30% în sondaje, va candida la Primărie “că...

Boureanu: Dacă Udrea scoate 30% în sondaje, va candida la Primărie “că vrea, că nu vrea”

Vicepreşedintele PDL, deputatul Cristian Boureanu, a declarat că Elena Udrea nu va avea cum să evite candidatura la Primăria Capitalei, dacă în sondajele de opinie pre-electorale va obţine cel puţin un scor de 30%. Invitat în emisiunea “Dezbaterile Rl”, moderată de Sabina Fati, Boureanu a explicat că acelaşi lucru “a păţit” şi Vasile Blaga la alegerile din 2008.

“Dacă Elena Udrea va avea în sondaje 30%, va fi pusă candidat la Primăria Capitalei că vrea, că nu vrea. Vasile Blaga a fost pus în cursă nu pentru că a vrut, ci pentru că s-a constatat că stătea cel mai bine în sondaje. Numai sondajele pot spune dacă Udrea ar fi bună pentru Capitală”, a spus Cristian Boureanu.

Deputatul a mai explicat că PDL testează periodic popularitatea unor personaje din partid pentru funcţia de primar general. Printre aceştia se numără Elena Udrea, actualii primari PDL de sectoare, dar şi “opţiunile noastre pe care le pregătim – întotdeauna căutăm o surpriză şi ne testăm tinerii sau parlamentarii de Bucureşti”.

Întrebat dacă în următorii ani vizează o funcţie publică înaltă, precum premier sau primar, Cristian Boureanu a replicat zâmbind: “Nu poţi să te vrei tu prim-ministru, trebuie să te vadă altcineva. Dacă peste patru ani acţiunile mele politice vor fi un cartonaş roşu de la populaţie, s-ar putea să mă retrag şi să-mi văd de pescuit. Nu exclud o poziţie publică. Când am venit în PDL, mi s-a zis că fiecare soldat de partid are în raniţă bastonul de mareşal. Sper că a rămas valabil”.

Cristian Boureanu, unul dintre cei mai vocali critici ai premierului Emil Boc în cursa pentru preşedinţia PDL, a venit astăzi la emisiunea “Dezbaterile Rl”, moderată de Sabina Fati începând cu ora 13 si transmisa live pe romanialibera.ro

Pe 14 mai, membrii Partidului Democrat Liberal vor decide dacă premierul Emil Boc va continua să rămână la cârma partidului sau dacă este timpul pentru o schimbare: Vasile Blaga sau Theodor Paleologu.

În timp ce Emil Boc are susţinerea preşedintelui Traian Băsescu, Vasile Blaga a coalizat în jurul său mulţi democrat-liberali, inclusiv pe Cristian Boureanu. Al treilea candidat, tânărul Theodor Paleologu nu are o “tabără” strânsă în jurul său, însă mulţi membri de partid au preferat să îi susţină candidatura, tocmai pentru a-şi masca susţinerea faţă de unul dintre cei doi concurenţi principali.

Cele mai citite

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă