11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBotiş l-a demis pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale

Botiş l-a demis pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale

Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş, a anunţat miercuri că l-a demis pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, Viorel Alexandru, care nu i-a prezentat la timp datele pe care i le ceruse, conversaţia aprinsă între cei doi fiind surprisă de cameramani, în cursul dimineţii, la Parlament, potrivit NewsIn.

“Am înţeles că l-aţi sunat pe domnul preşedinte, v-a confirmat că nu a venit la timp cu ceea ce am cerut şi în consecinţă… I-am solicitat demisia şi în consecinţă este demis”, a punctat Botiş, întrebat dacă l-a destituit pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale.

Ministrul a explicat care au fost problemele. “În fiecare săptămână, la Ministerul Muncii se face o şedinţă operativă. Şi în cadrul acestor şedinţe operative eu sunt extrem de eficient, cer situaţii corecte şi mai ales la timp. Cine nu respectă aceste cerinţe ale mele trebuie să plece din Minister pentru că sunt convins că va face performanţă în altă zonă. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, i-am cerut preşedintelui să-mi trimită nişte date interne pentru a face o analiză legată de nişte decizii pe care trebuia să le iau”, a susţinut Botiş.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost surprins miercuri în Parlament de jurnalişti vorbind la telefon cu cineva şi spunând că dacă lucrurile nu se rezolvă “la 12.00 vin cu demisia la dvs.”

Botiş a fost surprins de operatori pe când se afla la Comisia de Muncă din Cameră, unde venise să susţină iniţiative ale Guvernului. Înregistrarea difuzată de televiziuni nu este însă de o calitate a sunetului ridicată.

Ulterior, ministrul Muncii a precizat că, în convorbirea “privată” înregistrată de jurnalişti, el nu se referea la propria demisie, refuzând să dea alte detalii. “Voi aţi înregistrat o convorbire privată. Nu era vorba de nici o demisie, am avut o convorbire cu cineva”, a spus Botiş, ieşind de la minister. Întrebat dacă a cerut în schimb demisia altcuiva, ministrul a răspuns: “Am avut o convorbire, nu este vorba de nici o demisie. Am avut o convorbire privată cu cineva”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă