19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportBogdan Oprea: Premierul Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj...

Bogdan Oprea: Premierul Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj instituţional

 Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, susţine că premierul Ponta “urmăreşte să creeze un blocaj instituţional crezând că, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciună şi prin nerespectarea angajamentelor faţă de populaţie”, potrvit Mediafax.

“Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciună mizând pe faptul că memoria colectivă nu se activează şi că oamenii sunt obişnuiţi să aibă încredere în ceea ce declară un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un înalt oficial al statului, de a nu mai răspunde la apelurile telefonice ale preşedintelui României, domnul prim-ministru Victor Ponta spune că s-a supărat pe declaraţiile domnului preşedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013”, se arată în declaraţia purtătorului de cuvânt al şefului statului.

Oprea menţionează că singurele reacţii publice ale preşedintelui Traian Băsescu sunt un mesaj de condolenţe transmis printr-un comunicat de presă în data de 24 iunie, o declaraţie dată 11 zile mai târziu, în data de 4 iulie, la postul de televiziune Digi 24 şi, apoi, o scurtă referire făcută în cadrul unei declaraţii de presă desfăşurate la Palatul Cotroceni în data de 19 iulie.

“Singura referire care l-ar putea deranja pe domnul prim-ministru Victor Ponta este cea potrivit căreia domnul preşedinte a aflat despre accident imediat ce acesta a avut loc, iar domnul prim-ministru, care, în acel moment, juca baschet, susţine că a fost doar informat câteva ore mai târziu”, adaugă Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului apreciază că “este regretabil că un prim-ministru ascunde, printr-o minciună spusă public, o astfel de greşeală sau incapacitatea aparatului propriu de lucru de a reacţiona la timp în situaţii de criză”.

“Domnul prim-ministru Victor Ponta urmăreşte, în mod evident, să creeze un blocaj instituţional crezând că, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciună şi prin nerespectarea angajamentelor faţă de populaţie. Un prim-ministru responsabil ar fi recunoscut greşeala şi ar fi sancţionat vinovaţii din propriul aparat de lucru!”, conchide Oprea.

Premierul Victor Ponta afirmă că are relaţii instituţionale foarte bune cu Preşedinţia, dar că nu răspunde la telefon unor “oameni neserioşi”, adăugând că nu se aştepta ca preşedintele Traian Băsescu să apeleze la o remarcă celebră, şi anume “Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi”.

“Am relaţii instituţionale foarte bune cu Parlamentul, cu Preşedinţia, în sensul în care oficial mi se trimit documente, răspund oficial la documente. La telefon nu vorbesc cu oameni neserioşi, vorbesc doar cu oameni serioşi, care, dacă vorbesc ceva la telefon, se şi întâmplă. Nu m-am aşteptat ca preşedintele să se plângă printr-o expresie celebră «Primul-ministru nu vrea să vorbeşte cu noi». Eu vorbesc cu instituţiile statului, cu toate colaborez, în rest, frustările diverselor persoane sunt mai puţin importante”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El a mai arătat că s-a revenit la situaţia de anul trecut, în care preşedintele sabotează Guvernul.

“Din păcate, după cum vedeţi fiecare în domeniul domniei sale, ne-am cam întors la 2012: noi vrem să muncim, preşedintele se ocupă să ne saboteze, nu ne lasă nici la transporturi, nici la agricultură. Mă rog, ne-am obişnuit, cum a fost 2012 o să fie şi 2013, 2014 şi gata. Fiţi mai puţin atenţi la toate sabotajele astea instituţionale şi la toate încercările de scandal, mergeţi cu proiectele mai departe, ne ducem în faţa Parlamentului, explicăm oamenilor şi cred că asta este ce trebuie să facem”, a spus Ponta miniştrilor.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, miercuri, la Fundulea, că premierul Victor Ponta nu îi răspunde la telefon, el făcând aceste declaraţii după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el în domeniul agriculturii.

Şeful statului a vorbit, în discursul rostit la Fundulea, unde a participat la “Ziua Cercetării Procera”, despre problema neacordării în acest an de către Guvern a certificatelor de depozit pentru producătorii agricoli.

Întrebat apoi de jurnalişti dacă a încercat să discute cu premierul Victor Ponta despre această problemă, Băsescu a spus: “Nu îmi răspunde la telefon”.

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori în ultima perioadă că nu mai vorbeşte cu preşedintele Băsescu, ultima declaraţie în acest fiind făcută vineri, 16 august. El a susţinut din nou că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu după accidentul din Muntenegru, când a constatat că şeful statului “s-a folosit de moartea unor oameni”.

Cele mai citite

Mutarea cu care Ciolacu a căștigat bătălia pentru creșterea salariului minim

Salariul minim se majorează de la 1 iulie cu 400 de lei, așa cum PSD a anunțat în urmă cu câteva luni. Decizia a...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă