18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportBogdan Olteanu a anunțat că va DEMISIONA din funcția de vicepreședinte al...

Bogdan Olteanu a anunțat că va DEMISIONA din funcția de vicepreședinte al BNR

Bogdan Olteanu, acuzat în dosarul Tăriceanu – Sorin Ovidiu Vântu, a anunțat că va demisiona din funcția de vicepreședinte al Băncii Naționale a României, informează luni Digi 24.

Bogdan Olteanu a fost președinte al Camerei Deputaților din anul 2006. În anul 2009, el a renunțat la această funcție în favoarea celei de viceguvernator al BNR, fiind susținut, pentru această ultimă poziție, de către PNL. În anul 2014, PNL l-a susținut pe Bogdan Olteanu pentru un nou mandat de viceguvernator.

Acuzațiile DNA împotriva lui Olteanu se referă la fapte care ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta era președintele Camerei Deputaților.

Un nou vicepreședinte al BNR ar urma să fie decis prin votul parlamentarilor, vot care va avea loc, cel mai probabil, după vacanța parlamentară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă